Oerknal blijkt backspace van het universum

Na millennia van ruzie, oorlog en gesteggel zijn alle theologen, filosofen en wetenschappers het eindelijk eens over de oorsprong van het universum. De oerknal blijkt uiteindelijk namelijk niets anders dan één grote backspace-knop te zijn. En dat is mooi, want hiermee kunnen alle grote levensbeschouwelijke stromingen plotseling een plausibele draai geven aan hun verhaal.

Wetenschappers snappen nu eindelijk wat er was vóór de oerknal: namelijk iets heel anders dat er nu niet meer is omdat iemand op de backspace van het universum gedrukt heeft. Daar hoef je dus ook mooi niet meer naar te zoeken.

Filosofen zien het ook wel zitten, want inderdaad: “wie ben ik als ik ben wat ik was voordat backspace mijzelf gebackspaced heeft in het innerlijke universum van het anders wat ik ooit was geweest zal zijn moeder problemen vreemd of niet of wel hmm hmm?”

De grote wereldreligies zijn gelukkig ook door het dolle heen, want hoewel hier verder geen enkel bewijs voor is: wie anders kan ooit bij machte geweest zijn om op de backspace van het universum te drukken dan jouw eigen favoriete god of godenclub? Superhandig verhaal natuurlijk, en dat is weer eens wat nieuws dan een boek van een paar duizend jaar oud.

Het is wachten totdat iedereen daar weer ruzie over gaat krijgen, maar laten we in vredesnaam even genieten van dit zeldzame momentje dat iedereen het gewoon eens lekker met elkaar eens is.

Dat zie je niet vaak.

O ja, en gelukkig doet deze ontdekking niks af aan de zin van het leven. Dat is nog steeds genieten!

You May Also Like