Olympisch Comité geeft toe dat hordelopen een fout was

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag was het dan toch zover: het Olympisch Comité heeft na veel aandringen eindelijk publiekelijk toegegeven dat hordelopen eigenlijk gewoon een hele genante fout was. Oorspronkelijk was deze sport namelijk gewoon een stukje hardlopen, maar doordat de concierge per ongeluk wat hekken op de route had laten staan werd het plotseling een totaal onhandige sport. Dat ging ook de deelnemers niet onopgemerkt.

Het balletje begon te rollen toen tijdens de laatste spelen één van de deelnemers vroeg “hey, wie heeft eigenlijk die hekken daar neergezet? Haal die eens even weg, wil je”. Toen hij vervolgens direct het wereldrecord met ruim 17 seconden verbrak werd de roep om een hordevrij parcours steeds luider. Zo luid, dat het Olympisch Comité wel iets uit te leggen had. En dat kon ze niet.

Naar verwachting is dit de eerste sport van vele die binnenkort drastisch van uiterlijk gaan veranderen. Als eerste staan waarschijnlijk het paardenparcours, hoogspringen en de biatlon aan de beurt. Ook hier zorgen diverse hindernissen regelmatig voor onnodig oponthoud.

(en mocht je na het lezen van dit nieuws nou plotseling zin krijgen in een gekke afbeelding van een hordeloopster in je kinderkamer:)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *