Op halve kracht genieten

Gelukkig nieuwjaar nog allemaal! Hopelijk hebben jullie een leuke jaarwisseling gehad, en hebben jullie vandaag lekker kunnen bijkomen van een avondje laat naar bed. Wat mij betreft heb ik daar alle kans toe gekregen vandaag. Vet relaxed! Floor is een dagje met een vriendin naar de sauna, en om mij te ontlasten had ze de kinderen vandaag naar hun tante gebracht. Dat betekent dat ik het huis even helemaal voor mijzelf had, en dat voelt wel als een uitzonderlijke luxe tijdens de kerstvakantie. Heerlijk!

Nu heb ik er heel erg van genoten hoor, maar gek genoeg lukte dat me wel maar op halve kracht of zo. Ergens zat er steeds iets te knagen waardoor ik niet voluit kon genieten, en ik kan er nog steeds niet echt de vinger op leggen wat het precies was. Maar ik vermoed dat het gewoon te maken heeft met die onderliggende vermoeidheid die ik continu heb. Nog steeds.. Want wat ik doe is allemaal echt niet vermoeiend (beetje serie kijken, kneuzige hobby’s, loopje naar de supermarkt, maar echt niks bijzonders), dus waar word je dan moe van?

Maar ergens voelt het dan toch een beetje zonde van mijn tijd om steeds maar weer dutjes te doen, terwijl ik dat eigenlijk beter wel kan doen. En dan stel je dat te lang uit. Dat realiseer ik me nu, achteraf, want ik ben nu nog steeds gaar terwijl ik me de hele dag gaar heb gevoeld… Achteraf had ik denk ik toch beter gewoon twee keer anderhalf uur kunnen gaan pitten of zo, dan had ik de rest van de tijd meer energie om ervan te genieten. Maar ja, weer wat geleerd denk ik dan maar. Never underestimate the power of a dutje.

Dus nog nog even snel ogen dicht tot iedereen over een half uurtje weer thuiskomt. En dat was dan weer een dag uit de wonderlijke avonturen van Rein. Haha.

Tot morgen!

UPDATE: Bij nader inzien bedenk ik me dat het waarschijnlijk ook gewoon meeknaagt dat ik veel te veel tijd naar een serie heb zitten kijken. Ik wilde nog een serie afkijken voordat mijn proefperiode van amazon prime morgen afloopt, en dan zit je dus iets te bingewatchen wat achteraf niet eens zo goed is (The Wheel of Time). Die tijd had ik veel nuttiger kunnen besteden! Note to self: niet meer doen dus…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *