Welke volgorde moet je hanteren als je eieren uit de doos haalt?

Hoera, vandaag wederom een nieuwe ingezonden vraag! Dit is de eerste van een drieluik van Edu, en wat een goede vraag om mee te beginnen zeg. Edu vraagt zich namelijk geheel terecht af op welke volgorde je eigenlijk de eieren uit de doos moet halen. Aangezien de gebruiksaanwijzing in een doos eieren daar altijd onwijs onduidelijk in is (vaak zelfs gewoon niet-existent), verbaast het me niets dat daar veel verwarring rond ontstaat. Gelukkig is daar dan altijd de website Wateengast.nl om deze verwarring weg te nemen. Want zo ben ik gewoon. Wat een gast.

Maar goed, terug naar het probleem voorhanden. Op welke volgorde moet je nu je eieren uit de doos halen? Simpel! In eerste instantie doe je dat natuurlijk gewoon op alfabetische volgorde. Mocht er een ei tussen zitten die niet met de letter e begint, dan pak je die eerder of later dan de anderen. Beginnen ze allemaal met een e, dan kijk je naar de tweede letter. En als je dan de pech hebt dat alle tweede letters van je eieren een i is, dan ga je snel door naar plan B.

Plan B: neem een doos viltstiften en geef elk ei een stip van een andere kleur. Open vervolgens Excel op je computer en maak een nieuw werkblad aan. Formatteer dit werkblad als tabel en geef deze twee kolommen en precies zoveel rijen als dat je eieren hebt, +1. In die extra rij schrijf je de header: 1 kolom noem je KLEUR en de andere VOLGORDE. Dan vul je de tabel in.

Bij de kleuren vul je de kleuren in van alle viltstiften die je hebt gebruikt (het maakt meestal niet uit of het de kleur van de dop of van de handgreep is). Daarna vul je in de kolom VOLGORDE een cijfer in van 1 tot het aantal eieren dat je hebt. Let erop dat je elk cijfer maar 1 keer gebruikt! Tenzij het de 1 voor een tiental is, of de 2 van een twintigtal etcetera. Die mag je wel vaker gebruiken. Als je hiermee klaar bent, kun je de eieren uit je doos gaan pakken. Doe dit als volgt:

– typ in excel de toetscombinatie Ctrl-F
– typ de positie van het ei dat je wilt pakken (1 voor het eerste ei, 2 voor het tweede, etc.)
– druk op enter, en kijk in de cel KLEUR op dezelfde rij als de cursor nu staat welke kleur je dat ei hebt gegeven.
– kijk in de doos eieren en zoek naar die kleur
– neem je hand (links of rechts maakt niet uit) en maak een soort graafmachine van je vingers
– doe die vingers om het ei met de kleur uit KOLOM A en vouw die zachtjes om het ei (NIET KNIJPEN)
– neem het ei in een vloeiende beweging uit de doos op de volgorde zoals aangegeven in KOLOM B

En dat is alles wat je hoeft te doen! Simpel toch?

Veel succes en veel plezier met je ei. Dat je ze maar op een fijne volgorde uit de doos mag pakken, Edu!

Deze ingezonden vraag is met grote dank aan Edu! Hij had er nog een paar ingediend, en ik hoop daar snel weer eens aan toe te komen. Sowieso loop ik een beetje achter met mijn ingezonden vragen, maar maak je geen zorgen: alle ingezonden vragen staan veilig op een to-do lijst! Mocht jouw vraag dus nog niet aan de orde zijn geweest, dan komt ie ongetwijfeld binnenkort een keer voorbij.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *