Over een vette muziekstudio en buitenaards leven

Gisteren was echt een ouderwets leuke dag! Ik zit deze week in mijn rustweek van de chemo, en dan probeer ik steeds wat extra dingetjes te ondernemen om te voorkomen dat ik te veel weg ga kwijnen in mijn eigen huisje. En dat is me gisteren heel goed gelukt.

Het begon met een bezoekje aan de prachtige muziekstudio van mijn oude taekwondo-leraar (niet dat hij oud is hoor, meer dat ik daar nu even mee gestopt ben, al sluit ik zeker niet uit dat ik dat ooit weer voorzichtig op ga pakken als dit achter de rug is en mijn lijf het toestaat). En dat was echt supergezellig! Natuurlijk was het heel erg leuk om met hem bij te kletsen, maar ik vond het ook echt onwijs interessant om zo’n studio eens in het echt te zien. Iedereen kent natuurlijk het concept, maar als je daar rondloopt dan voel je toch echt wel die magie van muziek hoor. En zo gaaf om hem aan het werk te zien: hij bespeelt instrumenten alsof het niets is, en als je hem achter het mengpaneel al die kanalen en effecten van een nummer ziet ontleden waardeer je pas echt de complexiteit van muziek. Ik vond het echt geweldig om te zien, en mocht je zelf een keer een nummer willen opnemen: laat het me weten, dan breng ik je met hem in contact!

Het volgende uitje was niet per sé episch, maar wel een primeur voor mij. Ik was langs de milieustraat gereden om al het piepschuim van onze nieuwe koelkast uit het raam te mikken. Normaal doet Floor dat altijd (die vindt dat echt te gek!), maar nu was ik toch in de buurt, en ik snap nu ook wel wat meer waarom zo’n mileustraat stiekem haar happy place is. Het voelt best fijn om dingen van grote hoogte in zo’n bak te mikken. Opgeruimd voelt netjes!

Daarna moest ik natuurlijk wel weer even bijkomen thuis, maar gelukkig had ik alle tijd tot mijn volgende uitje: vanuit de Sterrenwacht Copernicus hier in de duinen worden kennelijk af en toe lezingen georganiseerd (daar kwam ik deze week pas achter), en er was er gelijk eentje die me heel interessant leek. En dat was ook zo! Sterrenkundige Lucas Ellerbroek vertelde hier over hoe de zoektocht naar potentieel leefbare planeten precies in zijn werk gaat, en welke zogenaamde biomarkers daarbij kunnen duiden op leven in de brouwerij. Supervet om daar wat meer over te weten! Sowieso vind ik de sterren echt onwijs interessant, maar wat ik ook ergens wel weer confronterend vond is dat die zoektocht echt heel langzaam gaat op een mensenleven, dus de kans is bijzonder klein dat ik (en velen van jullie) daar ooit nog een bewijs van zullen gaan meemaken. Ik ben er oprecht van overtuigd dat er in die onvoorstelbaar grote bende om ons heen ergens andere levensvormen zullen zijn (zó bijzonder kunnen wij hier op aarde gewoon niet zijn), alleen of ik daar ook ooit bewijs voor ga zien betwijfel ik. Nou ja, #durftedromen zullen we maar zeggen. Maar een hele leuke avond was het wel!

En nu knoop ik even snel een einde aan deze update. Mijn lieve moeder is zojuist gearriveerd om op de kinderen te passen vanmiddag, zodat ik lekker even een weekendje kan gaan genieten van hun heerlijke tuinhuisje. Daar kijk ik stiekem al weken naar uit, dus daar ga ik snel voor inpakken. Even opladen voor de volgende kuur die na het weekend weer van start gaat. Dus dat!

Heel veel groetjes allemaal, fijn weekend straks en tot snel!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *