Pic-a-pix voor op de Switch. Is het wat?

Dat ik een nerd ben zal niemand inmiddels meer verbazen. Dat ik mijzelf verplicht heb om over al mijn entertainment tijdverdrijf te schrijven weet de trouwe lezer nu ook wel. Samen is dat dan ook de reden dat ik hier een korte review schrijf over een lollig rekenspelletje waar ik de laatste tijd verslaafd aan ben geraakt. Daarom bij deze, zonder enige schaamte mijnerzijds, een review over het spel op de Nintendo Switch: pic-a-pix. Is het wat?

Is het wat? Ehm… wat is het?
Pic-a-pix is een simpel puzzeltje dat soms beter bekend staat als Picross of Nonogram. Hierin krijg je een matrix voor je te zien met naast alle rijen en kolommen het aantal vakjes dat gevuld moet worden. Door hier vervolgens je gezonde verstand op te laten botvieren komt er beetje bij beetje een afbeelding naar voren. En dat is simpel, eenvoudig, maar stiekem onwijs bevredigend.

Want hoe simpel het ook lijkt, de moeilijkere en grotere puzzels vragen toch echt wel wat van je logica. En laat ik daar als datanerd nou echt van houden. De hele tijd zit je in een if-then-else modus en je voelt je soms echt even slim als je toch dat éne onmogelijke kruisje weet te zetten. En als je puzzeltje klaar is, begin je zonder dat je het doorhebt alweer aan de volgende. En voor je het weet is er weer een uur van je leven voorbij. Maar die heb je dan wel genietend besteed. Prima toch?

Kwaliteit
De bediening op de switch werkt heerlijk (met name in handheldmodus), en door een leuke twist zit deze versie net wat beter in elkaar dan vergelijkbare titels. Doordat er namelijk kleuren toegevoegd zijn werkt het net effe wat anders en dat voegt toch weer een mooie laag logica toe aan een toch al ijzersterk concept. Daarbij bevat deze versie een soundtrack die werkelijk fenomenaal is. Het is dan wel maar 1 nummer, maar de 16-bits trance achtige tune is wel zo leuk om te horen dat het helemaal niet erg is dat ie steeds op repeat staat. Al kan ik me wel voorstellen dat het later toch een keertje gaat vervelen.

Tijd die je eraan kwijt bent
De tijd voor een puzzeltje varieert van een paar seconden tot een minuut of 20 (afhankelijk van de grootte, ik zit nu op 15×15 speelvelden, die duren meestal een minuut of 5 tot 10)

Tijd-kwaliteitverhouding
Ik heb het elke keer heel erg naar mijn zin en ergens voelt het ook alsof je een heel klein beetje slimmer bent geworden. Die bevrediging maakt dat het niet als complete tijdverspilling voelt, al is het natuurlijk ook weer geen hele epische manier om je leven te leven. Al met al zet ik hem daarom op een 6,5. Leuk vermaak dat je heel goed even tussendoor kunt doen! Mits je natuurlijk een Nintendo Switch hebt..

Kan ik het aanraden
Zie boven: zeker! Helemaal als je je bedenkt dat dit spelletje maar 7,99 euro kost. Geen geld voor wat je ervoor terugkrijgt!

Wat me bij zal blijven
Dat muziekje. Geniaal! Hieronder kan je hem ook in je hoofd stoppen, en krijg je gelijk een impressie van waar ik het over heb:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *