Potgrond nieuwste rage onder kinderen

De potgrond is tegenwoordig niet aan te slepen in supermarkten en tuincentra. Overal in Nederland worden alle voorraden binnen de kortste keren opgekocht door kinderen die er hun laatste zakcentjes voor opzij hebben gelegd. Niemand had deze gigantische hype aan zien komen. Waar komt die rage zo plotseling vandaan?

Waarschijnlijk is de rage over komen waaien uit de moestuintjes. Daar gebruiken mensen al langer potgrond als ze bijvoorbeeld grond in een pot willen hebben. Het was een kwestie van tijd tot ook mensen buiten moestuintjes door zouden krijgen dat potgrond hier echt supergoed voor van pas komt. Maar kinderen? Die willen waarschijnlijk gewoon een kluitje aarde waar ze mee op kunnen vallen.

En daarbij is het natuurlijk de angst om niet mee te doen met de rest. Als iedereen in de klas zijn rugtasje plotseling volstopt met potgrond, wil jij natuurlijk niet achterblijven. Straks denkt iedereen nog dat je ouders geen potgrond kunnen betalen. En dan begint het zeuren, en voor je het weet kopen je ouders toch met veel vraagtekens een twintig literzak potgrond voor je verjaardag.

Zo onverklaarbaar gaat het wel vaker bij hypes onder kinderen. Dan waren die Flippo’s van weleer toch helemaal zo gek nog niet…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *