Rampzalig douchen

Nou, the story continues hoor… Ik zit nu op dag 2 na het infuus en de bijwerkingen zijn nog in volle gang. Alles prikt, mijn handen, kaken en oogkassen schieten steeds in de kramp, ik heb een continu gare onderdrukte misselijkheid en de hele tijd is mijn tong in meer of mindere mate verdoofd. Allemaal niets dat ik niet aan had zien komen hoor, maar ik merk wel echt dat ik nu in de zwaarste helft van mijn chemotraject zit. Het is allemaal net een niveau pittiger dan in de eerste helft, dus dat stelt je wel even flink op de proef zo in de dagen na een infuus.

Maar goed, dat krijgt mij niet klein hoor. Of nou ja, meestal… Want als ik eerlijk ben had het me vanmorgen wel even flink klein gekregen. Ik voelde me echt supervies van al die chemo en alles daaromheen en dus ging ik maar even douchen. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, behoorlijk dus. Allereerst heb ik natuurlijk het gebruikelijke gekloot met die plastic hoes om mijn arm om die PICC-lijn droog te houden. En daarna moest ik high speed alles wassen totdat de tintelende voeten van de kou de overhand kregen. Maar ik was niet snel genoeg (of de tintelingen waren gewoon te veel), en op een gegeven moment zakte ik bijna door mijn poten van de prik. Toen ging ik me dus snel afdrogen en dan staat gewoon je hele lijf in brand joh. Echt verschrikkelijk! Maar ja, zo kan ik nog wel even doorgaan over dit avontuur, maar het eindigde toen ik uiteindelijk luid kreunend mijn brandende voeten in mijn sokken stak en de traankramp uit mijn wenkbrauwen had gemasseerd. Dat was wel weer even een wanhopig dieptepuntje hoor, maar ja.. Ik ben weer schoon. Mission accomplished! Met moeite.

Dus ja, het is even afzien deze dagen, maar we krabbelen er wel weer bovenop. Floor helpt mij erdoorheen en gelukkig heb ik die lieve gastjes nog om me heen die me af en toe een knuffel komen geven, al is het natuurlijk wel stom om zo lamlendig het weekend met ze door te brengen. Maar ja, het is even niet anders, en het einde komt langzaam in zicht. Maar zeker op dagen zoals deze kan mij dat echt niet vroeg genoeg komen hoor. Even doorzetten hier!

Geniet van jullie weekend allemaal, en hopelijk kan ik snel weer wat vrolijkere updates delen hier.

Houdoe!
Rein

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *