Rapper Tha Noontje schaamt zich voor zijn gemakkelijke jeugd

In een openhartig interview met Wateengast vertelt rapper Tha Noontje over de gemakkelijke jeugd die hem zo ontzettend in de weg zit in zijn raps. Waar andere rappers zweren van inspiratie hebben over diefstal, drugs en disrespect jegens vrouwen, moet Tha Noontje het doen met een liefdevol gezien, een goed carrièreperspectief en een uitzonderlijk grammaticaal vermogen. Kan hij zo nog wel meekomen in de harde rapwereld? Wateengast zocht het voor jullie uit.

“Ik heb echt mijn best gedaan”, aldus Noontje. Ik was alleen te goed op school. Zonder te leren haalde ik goede cijfers en dan hou je tijd over richting te geven aan je leven. Omdat ik altijd al wist dat ik rapper wilde worden heb ik na het VWO mijn schooltijd even op stop gezet om een jaartje op straat te leven, primair om wat moeilijke ervaringen en een spraakgebrek op te doen. Dit tussenjaar was alleen jammer genoeg in Haarlem dus mijn taal was er eigenlijk alleen maar op vooruit gegaan. Dat viel me wel tegen aan Tha Hood.

En dat maakt het natuurlijk wel moeilijk om er inspiratie uit te putten voor mijn raps. Ook op het gymnasium haalde ik altijd prima cijfers en blowen vond ik maar niets omdat ik me daardoor niet meer kon concentreren op mijn studie. Ik had een leuke vriendin waar ik erg veel respect voor had, dus daar kon ik ook al niets mee.

Het ergste dat ik in mijn jeugd heb meegemaakt is dat ik in eerste instantie niet ingeloot was voor mijn studie medicijnen. Een maand later werd ik echter alsnog aangenomen op de faculteit van mijn voorkeur dus achteraf is dat ook niet zo spannend. Ik heb er wel wat over gerapt maar die is tot nu toe zes keer beluisterd op Spotify. Dat schiet niet op.

Nu ben ik dus een ongelukkige hersenchirurg die tevergeefs zijn jeugddromen probeert na te jaren. Ik kom op mijn afdeling heel af en toe nog wel eens een verknipte rapper tegen, maar ik moet zeggen dat onze interactie altijd wat stroef verloopt als ik zeg dat ik ook een van hen ben. Ik wil gewoon hun dual zijn. Respect weet je. Van mijn homies.

Maar helaas. Waarschijnlijk zal ik mijn leven kansloos slijten als een mislukte rapper in het leven van een succesvolle hersenchirurg.

Dat is het: moeilak. Booyakasha.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *