RECTIFICATIE: Marktplaats is verschrikkelijk

Ik moet mijn welgemeende excuses aanbieden. Eerder deze week schreef ik hier over mijn bezwaren tegen het handel drijven op Marktplaats. Bij nader inzien ben ik hier veel te vriendelijk geweest in mijn woordkeuze. Nu ik twee dagen meer ervaring heb met dit platform ben ik genoodzaakt mijn mening naar realiteit bij te stellen. Om die reden kan ik nu niet anders meer zeggen dat marktplaats een verschrikkelijke afspiegeling van de hel is en dat het voornamelijk de intense gaarheid van onze samenleving symboliseert. Ik heb dat ontzettend onderschat en daarvoor bied ik jullie mijn excuses aan.

In de afgelopen dagen zijn welgeteld 7 winnende biedingen ingetrokken, al dan niet zonder communicatie. 1 muts genaamd Sophia is gewoon zonder iets te zeggen niet op komen dagen en met andere mensen probeer ik al tijden een afspraak te maken terwijl ze daar overduidelijk gewoon niet capabel toe zijn.

Dan heb ik het gewoon nog niet eens over de achterlijkheid van veel van de reacties die je krijgt en de lompe onbeschoftheid die mensen daar vertonen. Er zitten ook zeker vriendelijke en degelijke mensen tussen hoor, maar als dit is hoe een gemiddelde klant zich gedraagt in Nederland, ben ik maar wat blij dat ik geen winkel heb zeg. En als dit is hoe een gemiddelde Nederlander is (en daar vrees ik voor), ben ik maar wat treurig dat ik middenin dezeĀ  samenleving leef.

Maar ja, die heb je ook weer niet voor het kiezen. Wat ik wel voor het kiezen heb ik dat ik mijn tweedehands rommel volgende keer veel liever naar de stort breng. Jammer dan voor die circulaire economie.

Of ik zet het in mijn webshop, dat kan natuurllijk ook. Nou ja, ik heb in elk geval weer een waardevolle les geleerd. Lekker dan.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *