Review: de Loempidel

Er is een wonder gebeurd! Hoe kan je het anders noemen als twee van de populairste snacks ter wereld een liefdesbaby hebben gekregen? Vandaag ging ik op kraamvisite in mijn lokale snackbar, om eindelijk eens kennis te maken met De Loempidel: een briljante mix tussen een loempia en een frikandel. In potentie is deze uitvinding weergaloos, maar hoe is dit in de praktijk? Je leest er alles over in deze grondige review!

De aanschaf van een Loempidel

Een beetje zenuwachtig stond ik met twee euro vijfentwintig in de rij van de snackbar. Vandaag zou het er eindelijk van komen! Toen ik eenmaal vooraan stond en de magische woorden ‘één loempidel alstublieft’ had gezegd, kon het wachten beginnen. 5 tergend lange minuten heb ik daar gezeten terwijl mijn loempidel door vakmensen werd geprepareerd. Ik heb een automagazine gelezen en de achterkant van de Donald Duck, en toen was eindelijk het verlossende woord daar: “één loempidel? Hallo?”. Mijn hart maakte een sprongetje. “JA!!! Voor MIJ!” riep ik misschien iets te hard, maar dat kon me niets schelen. Tevreden rende ik direct met mijn eigen loempidel onder de arm naar huis. Ik geloof dat ik onderweg misschien nog een kindje omver heb gelopen, maar dat maakte mij niets uit. Ik dacht natuurlijk maar één ding: GAST wat wordt dit vet!

Unboxing de Loempidel

Eenmaal hijgend thuis ging ik er eens goed voor zitten. De loempidel was verpakt in een herkenbaar papiertje van de snackbar, uit dezelfde serie als waarin ze ook patat en andere dingen verpakken. Aan één kant zit een gat en daardoor kan je de inhoud eruit halen. Als je haast hebt kan je ook scheuren, maar dat deed ik liever niet. Ik wilde graag uitgebreid van dit moment genieten. Heel langzaam spiekte ik dus door het eerder genoemde gat in het zakje en daar lag ie hoor: mijn eigen loempidel! Compleet in een chique bakje van papier waar in een stylisch semi-aziatisch lettertype het woord ‘loempidel’ stond geschreven. Er ging een rilling over mijn nek. Wat een intense beleving!

De eerste indruk van mijn Loempidel

Op het eerste gezicht is het ontwerp vrij herkenbaar. Net als bij de vergelijkbare frikandel en de loempia, is ook hier gekozen voor een horizontaal design. Aan de uiteinden zitten kleine bollingen, en daartussen zit een frikandel opgerold in een krokant loempia-deegje. Gebruikers van de loempia en de frikandel zullen zich dus gelijk op hun gemak voelen bij deze snack. Het is een feest der herkenning. Om hier een indruk van te maken heb ik deze foto voor jullie gemaakt. Oordeel zelf:

Dit is een foto van mijn Loempidel, vlak voordat ik hem ging eten:

laten zien hoe een loempidel eruit ziet in de review

En dit is een foto van mijn Loempidel, nadat ik hem had opgegeten:

Vooraf vond ik hem mooier, maar smaken verschillen. En over smaak gesproken: is die van de loempidel net zo lekker als ie oogt?

De smaak van de Loempidel

Nou, daar valt ie helaas een beetje door de mand. De eerlijkheid gebiedt mij namelijk te zeggen dat ik de smaak op zijn best ‘mwah’ vindt. Het is geen frikandel, het is geen loempia, maar het is iets daar tussenin. Dat is best vermakelijk, maar op geen enkel vlak weet deze snack daardoor te verrassen. Sterker nog, tijdens het eten van mijn Loempidel moest ik meerdere keren aan de ambiance van een troosteloos wegrestaurant denken. De loempidel kenmerkt zich namelijk vooral door zompigheid zoals je die daar bij snacks ziet die al een paar uur kunstmatig warm worden gehouden. Je kunt er van houden, maar ik zeg dan toch eerlijk: ‘nee jongens, dit is niet best’. Want zo ben ik. Geen blad voor de mond.

Het oordeel

Aangezien de smaak heel belangrijk is voor een snack, zie ik de toekomst voor deze ambitieuze Loempidel dan ook somber in. Ik vrees dat er gewoon te veel mensen zullen zijn die net als ik, niet vaker dan eens de loempidel zullen bestellen. Het is simpelweg niet voor herhaling vatbaar. Zelfs niet voor innovatieve, ruimdenkende snackers zoals ik.

Begrijp niet verkeerd hoor, ik kan niet anders dan lof hebben voor het innovatieve karakter van deze snack. Het is gewaagd om het beste uit twee grootheden aan elkaar te knopen, maar helaas is het de bedenkers niet gelukt om de hooggespannen verwachtingen waar te maken. Ik had zoveel meer gehoopt van de snack die alle andere snacks overbodig had kunnen maken…

Het cijfer

Originaliteit: 7,5
Vormgeving: 7
Afwerking: 4,5
Smaak: 3
Eindcijfer: 5,5 – een krappe voldoende

Pluspunten:
+ het is frikandel
+ het is loempia
+ het is awesome
+ het is semi-origineel en ambitieus

Minpunten:
het smaakt naar een zompig wegrestaurant
en zo ruikt het ook

Gaan we hier meer over horen? Ik denk het niet. Maar met deze review heeft de Loempidel toch voor altijd een warm gefrituurd plekje in mijn hart weten te verwerven.

Dank daarvoor!

 

You May Also Like

2 Comments

  1. Hoi,

    Ik bevind mij momenteel in een patatzaak en zag hem liggen.
    Ik dacht eerst even een review lezen voordat ik hem bestel.
    Na het lezen van deze review toch maar niet gedaan!

    Bedankt!

  2. Haha, wat fantastisch om te lezen Pauluz! Ik ben blij dat je gedegen onderzoek doet alvorens een nieuwe snack aan te schaffen. Hou dat vol! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *