Review: dit elastiekje

Omdat ik bang ben dat mensen mij vroeg of laat een keer gaan aanspreken op het feit dat ik nog nooit een review over een elastiekje heb geschreven, wil ik daar vandaag preventief verandering in gaan brengen. Je kunt dat soort dingen maar beter voor zijn, zeg ik altijd. Bij deze.

Het elastiekje

Het elastiekje dat ik vandaag voor mij heb liggen slingert al een paar dagen rond in mijn huis. Het is een redelijk doorsnee elastiekje, ware het niet dat hij wel een vrij bijzondere kleur heeft. Maar daarover later meer. In functie doet dit elastiekje precies wat je ervan verwacht. Hij rekt uit, hij trekt weer terug, hij houdt dingetjes bij elkaar, je kent het wel. Daarin geen bijzonderheden. Het is een elastiekje, niet meer, niet minder.

Looks

Dit elastiekje scoort wel punten als je het hebt over zijn looks. De kleur is niet het standaard bejaardenbruin dat je meestal kent van een elastiekje, maar eerder een speels groen, met een vleugje blauw onder bepaalde lichtomstandigheden. Ikzelf vind dat heel gewaagd voor een elastiekje. Daaraan merk je dat de designer ongetwijfeld de pretentieuze hipstercommunity in gedachten heeft gehad. Leuk dat daar ook eens wat voor wordt gedaan.

Uitvoering

Zo mooi als dit elastiekje van kleur is, zo klein is hij van vorm. De diameter is gewoon om te janken. Ik denk dat je er met moeite een half pakje spaghetti bij elkaar zou kunnen houden, maar als je daar dan ook een potlood of een middelgrote wortel bij wilt stoppen kan je dat vergeten. Nee hoor, ik ken elastiekjes die met het grootste gemak om mijn pols passen. Vergis je niet: dit is daar duidelijk geen van.

Kwaliteit

Ook de kwaliteit is om te janken. Als je tenminste net zoals ik in janken uitbarst elke keer dat er een elastiekje breekt waar je een review over schrijft. Ik had dat nu al na een paar keer goed sjorren aan dat ding. Wat een baggerkwaliteit… ik kan niet anders zeggen.

Eindoordeel

Dit was een matig elastiekje. Toen hij het deed was hij nog wel ok, en ik heb ook best fijne gevoelens gehad door die kleur, maar die wegen gewoon simpelweg niet op tegen het enorme leed en de extreme woede die door mij heen gierden op het moment dat hij in mijn handen uit elkaar knapte. Zoiets gun je je ergste vijand niet, en daarom krijgt dit elastiekje van mij een dikke onvoldoende:

Pluspunten
+ de kleur is weergaloos

Minpunten
– baggerkwaliteit
– veel te klein
– hij stinkt een beetje

Eindcijfer: 2

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *