Review: Halfvolle Melk

Na lang twijfelen heb ik laatst de gok gewaagd en een pak halfvolle melk aangeschaft. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw speeltje en toen ik de 1 literversie van Campina in de schappen zag staan was ik eigenlijk meteen verkocht. Is dit het zuivelproduct waar ik zo lang naar heb uitgekeken? Met een vriendelijke prijs van €1,13 durfde ik het wel aan. In deze review lees je of deze halfvolle melk zijn centen heeft waargemaakt.

Design
Laten we eerlijk zijn: een pak melk koop je in eerste instantie natuurlijk gewoon voor de looks. Daarin stelt de Campina gelukkig niet teleur. De streepjescode is mooi symmetrisch en alle ingrediënten zijn duidelijk opgesomd aan de zijkant van het pak. De speelse afbeelding van een grazende koe in het grasveld geeft het geheel een duurzame vibe en maakt de landelijke styling compleet. De melk zelf is mooi wit en strak egaal afgewerkt, met een licht glansje aan het oppervlak als het licht er goed opvalt.

Smaak
De smaak doet vooral denken aan een slok melk. Toegegeven, deze slok is niet zo vol als die van bijvoorbeeld volle melk, maar met de helft daarvan kom je er zeker wel. Ik durf zelfs te beweren dat deze halfvolle melk zeker twee keer zo vol zou smaken als lege melk, als die had bestaan. De halfvolle melk is daarmee dan ook vooral een fijne allrounder die alle smaakpapillen met succes te vriend weet te houden. Veilig maar doeltreffend, dat is halfvolle melk voor jou.

Gebruiksvriendelijkheid
De verpakking is langwerpig en over het algemeen redelijk vriendelijk in het gebruik. Er zit een dop op en als je die eraf haalt kun je de inhoud eruit schenken door het pak scheef te houden. De schenksnelheid is te regelen door de hoek te vergroten, waarbij het pas echt hard gaat als je het pak helemaal ondersteboven houdt. Het enige lastige is dat de dop maar één kant opdraait als je hem open wilt maken, en als je hem daarna wilt sluiten moet je opeens weer de andere kant opdraaien. Dit is echt onwijs verwarrend en voelt zelfs na een paar weken oefenen nog steeds niet natuurlijk aan.

Unboxing
Geen review is compleet zonder een unboxing video. Vandaar dat ik een filmploeg ingezet heb om deze eerste indruk voor jullie vast te leggen:

Conclusie
Zoals je ziet is dit een prima stuk zuivel. Los van de nodeloos ingewikkelde schroefdop is dit een drankje dat zeker niet misstaat in elke koelkast. Halfvolle melk doet duidelijk niet onder voor zijn grotere, volle broer en is gezien prima prijs-kwaliteitverhouding absoluut een aanrader. Als je nog nooit melk geprobeerd hebt is dit het moment om er een in huis te halen. De halfvolle melk van Campina een fijne instapmelk waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Wateengast.nl geeft dit product 4 koeien.

 

Update: wauw, ik zie net dat de Campina Halfvolle Melk in prijs verlaagd is bij de Albert Heijn! Als je snel bent krijg je nu tijdelijk 2 pakken voor 2 euro. Dan kun je er ook nog eens eentje kado doen aan iemand, leuk voor op iedere verjaardag. Als je hem via deze link besteld wordt ie ook nog eens bij je thuisbezorgd. Uniek! En anders maak je hem gewoon zelf.

You May Also Like