Review: keelontsteking

Steeds meer mensen lopen rond met een keelontsteking. Kennelijk is er iets waardoor mensen zich erg aangetrokken voelen tot deze hippe aandoening. Maar wat is dat toch? Waar komt die aanstekelijke trend zo plotseling vandaan? Om dit allemaal tot de bodem voor jullie uit te zoeken, ben ik de afgelopen dagen eens grondig aan de slag gegaan met deze ziekte. Want zo’n gast ben ik nou eenmaal. Voor jullie. Dus.

Zo kwam het dat ik afgelopen zaterdag gelijk maar ergens een fikse keelontsteking in huis heb gehaald. Het was een kwalitatief goeie, niet zo’n goedkoop instapmodelletje uit China of Taiwan. Laat ik het dan ook maar gelijk goed doen natuurlijk. Sindsdien heb ik zelfs een paar dagen vrij genomen van mijn werk om deze ziekte eens goed voor jullie uit te proberen. Of het me bevallen is? Nou, laat ik zeggen dat je beter eerst even deze review kunt lezen als je zelf staat te popelen om een keelontsteking op te lopen. Ik vond het namelijk best even slikken…

Eerste indruk
Gelijk als je de keelontsteking in huis haalt, weet je dat je met iets bijzonders te maken hebt. Wat begint als een opmerkelijk gevoel tijdens het slikken, kan in de kortste keren uitgroeien tot een spastisch trillende koorts in je bed. Zelf was ik op zijn zachtst gezegd een beetje ontstemd, toen ik midden in de nacht een paracetamolletje ging slikken en daarna een kwartier klappertandend onder mijn deken lag te huilen. Er zijn vast mensen die hier enorm van houden, maar ik noem dat soort dingen gewoon stom.

Gebruiksvriendelijkheid
Persoonlijk heb ik mijn keelontsteking als totaal onhandig ervaren. Ik had deze week allemaal dingen die ik wilde gaan doen, maar daar is nu dus mooi niks van terecht gekomen omdat die vervelende keelontsteking continu al mijn aandacht opeiste. Ook mijn werk heeft hier de nodige last van gehad, simpelweg door het feit dat ik er eigenlijk helemaal niet was. Dat soort dingen zijn gewoon niet bevorderlijk voor je productiviteit. Uit ervaring kan ik nu toch wel bevestigen dat je werk een stuk beter af bent zonder keelontsteking. Hou dat in gedachte als je eraan begint.

Entertainmentwaarde
Als ik nu terugkijk op mijn keelontsteking overheerst het gevoel dat ik er weinig vreugde aan heb beleefd. Sterker nog, ik vond het zelfs een ronduit onaangenaam ervaring die ik niet direct aan mijn vrienden en familie zou aanraden. Met een keelontsteking heb je namelijk alleen maar pijn en daar moet je maar net van houden. Verder slaap je eigenlijk alleen maar, en op de momenten dat je niet slaapt wens je alleen maar dat je dat wel dood zodat je de pijn even niet voelt. Want serieus, er zijn weinig dingen vermoeiender dan telkens je lijf schrapzetten als je weet dat je binnenkort weer een keer moet gaan slikken. Er zullen vast mensen zijn die dit allemaal supervet vinden, maar ik doe dan toch liever wat anders. Iets leuks of zo, bij voorkeur zonder pijn.

Citrosan: je walgelijke vriend en vijand bij een keelontsteking

Handige accessoires
Vers uit de doos komt de keelontsteking zonder verdere toebehoren. Ik heb dan ook helemaal zelf besloten om mijn keelontsteking uit te breiden met een goed pak paracetamol, een paar strookjes Trachitol en wat Strepfen om het mee af te maken. Dit zijn toch wel de essentials om niet de hele tijd huilend over de grond te rollen. Daarnaast kunnen de kokhalzers onder ons ook eens de citrosan proberen, dat hakt er ook wel in. En een leuke, maar niet noodzakelijke extra, is natuurlijk een mooie puntzak vol met schoolkrijtjes. Deze doen niet zo veel, maar er is geen beter excuus om je ongans te vreten aan dit spul dan een keelontsteking. Grijp die kans!

Extra voordeel
Ik had er niet gelijk aan gedacht, maar een goede keelontsteking doet natuurlijk ook wonderen voor je dieet. Zelf ben ik ruim anderhalve kilo afgevallen in een paar dagen, maar daar kun je alleen niet lang van blijven genieten. Als je eenmaal weer kunt eten zit dat gewicht er ook weer zo aan. Mijn advies: verlies een paar kilo, maak dan een foto van je weegschaal, en ga het daarna vieren met een taartje.

Eindconclusie
Er zijn ongetwijfeld zat ziektes die erger zijn dan deze, maar dat neemt niet weg dat een keelontsteking gewoon een totaal onhandige, pijnlijke en ongemakkelijke aandoening is. Zelf was ik er na vijf dagen in elk geval echt helemaal klaar mee. Laat je door je omgeving dus vooral niets aansmeren! Ook al zijn er nog zoveel mensen die met een ontstoken keel rondlopen: beter blijf je er zelf maar een beetje van uit de buurt. In mijn beleving is het gewoon veel fijner om lekker zonder pijn te kunnen blijven slikken en werken. Dat scheelt je een hoop gedoe.

Pluspunten
+ je hebt een goed excuus om zoveel schoolkrijtjes te eten als je kunt
+ je haalt eindelijk wat slaap in
+ je valt een paar kilo af

Minpunten
– je komt daarna meteen weer een kilo aan
– je keel doet pijn
– je oor doet pijn
– alles daartussenin doet pijn
– je lurven doen pijn
– je kladden doen pijn
– slikken doet pijn
– slapen doet pijn
– leven doet pijn
– ademen doet pijn
– denken doet pijn
– je pijn doet pijn
– en nog meer pijn

Eindcijfer: 1

Mijn advies: echt niks aan.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *