Review: korfplug, gootsteenstop of afvoerputdekseldingetje

Een korfplug (beter bekend als gootsteenstop of afvoerputdekseldingetje) is een superhandig apparaatje als je wilt voorkomen dat je complete huisraad per ongeluk door je afvoerput het huis uitstroomt. Speciaal om jullie te helpen bij de aanschaf deel ik hier mijn review van deze fraaie korfplug van Koopjesaap. Mijn nieuwste aanwinst!

Gebruiksgemak
Dit afvoerputdekseldingetje is opvallend makkelijk in gebruik: je legt hem in je afvoer en dan vallen er geen grote dingen meer doorheen (zoals etensresten en stomme huisdieren). Ik heb dit uiteraard met verschillende spullen getest en het meeste hield hij prima tegen. Alleen hele kleine dingetjes en vloeistoffen vallen er nog doorheen, zoals bijvoorbeeld halfvolle melk of kleine diamantjes. Dat kan soms wel een beetje jammer zijn.

Vormgeving
Het afvoerputdekseldingetje is gemaakt door iemand met een scherp oog voor rondingen. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan complete gebrek aan hoeken rondom. In deze fraaie ronding is een cirkel van precies 20 langwerpige gaatjes verwerkt. Dat is ruim voldoende voor je dagelijkse doorstroom van vloeistoffen.

One size fits all that’s 77 millimeter
De diameter van het afvoerputdekseldingetje is ongeveer 77 millimeter. Daarmee past ie makkelijk op alle afvoerputjes met een diameter van ongeveer 77 millimeter. Gelukkig is dat een standaardmaat die je in veel keukens terugziet. Wil je zeker weten of ie past, koop dan een liniaal van minstens 78 millimeter en leg die op je afvoerputje. Valt ie erin, dan is ie te groot.

Hier wat fraaie kiekjes van mijn afvoerputdekseldingetje:

Afwerking
Het afvoerputdekseldingetje is gemaakt van een speciaal soort staal dat niet kan roesten. Dit zogenaamde ‘roestvrij staal’ komt hier goed van pas, aangezien de kans groot is dat je nieuwe aanwinst vroeg of laat een keertje nat gaat worden. En we weten allemaal wat er gebeurt met stalen dingen die niet roestvrij zijn! Zonde, maar daar heb je hier gelukkig geen last van. RVS FTW!

Digitale connectiviteit
De 20 gaatjes bieden ruimte voor 20 USB 2.0 aansluitingen, maar helaas worden die totaal niet benut in deze versie. Het gevolg is dat het afvoerputdekseldingetje daardoor geen verbinding kan maken met je laptop en tablet en je er dus ook niet op kunt surfen of Netflixen. Dat is vandaag de dag natuurlijk wel een beetje achterhaald, maar je kunt kennelijk niet alles hebben.

Totaaloordeel
Ondanks deze enorme misser is dit toch wel met stip het beste afvoerputdekseldingetjes dat ik ken. Hij is rond, hij is roestvrij, hij is 77 millimeter en hij heeft 20 gaatjes. Wat wil een mens nog meer? Iedereen met een afvoer zou deze eigenlijk gewoon blindelings in huis moeten halen. Je krijgt er geen spijt van!

Nu hier te koop voor 4,49 bij Koopjesaap!

Deze review is met verdiende hulde aan de mensen van Koopjesaap voor het verschaffen van dit testexemplaar. Namens mijn hele gezin bedankt voor deze aanwinst!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *