Review: metchup

Wat leven wij toch in een fantastische tijd. Met de techniek van vandaag kunnen wij namelijk dingen doen die tot voorheen altijd schier onmogelijk leken. Wij sturen mensen de ruimte in, bootsen het ontstaan van het heelal na in een deeltjesversneller en staan op het punt om de wegen onveilig te maken met onze autonoom rijdende voertuigen. Stuk voor stuk wonderlijke ontwikkelingen, maar die vallen allemaal bij het niets bij deze gigantische sprong voor de mensheid: Metchup. Inderdaad! Dat is mayonaise én ketchup, maar dan samen in één enkele tube. “Kan dat goedgaan!?”, hoor ik jullie denken. Nou, deze gast zocht het voor jullie uit.

Metchup?

Saus is de olie van onze moderne samenleving. Twee van de meest invloedrijke sauzen uit onze tijd zijn natuurlijk mayonaise en ketchup. Hier zijn wereldmachten mee groot geworden. Het is dan ook niet voor niets dat mensen van oudsher al de neiging hebben om deze sauzen te bundelen tot een overtreffende saus. We kennen allemaal natuurlijk onze amateuristische pogingen terwijl wij onze frikandellen speciaal maken, maar nu gebeurt deze speciaalontginning dus ook op grote schaal. Dat noemen wij metchup: een geprefabriceerde combinatie van mayonaise in ketchup via een enkele uitgang van de bewaarcontainer.

Waarom nu pas?

Het lastige van metchup is om de mayonaise en ketchup in de verpakking van elkaar gescheiden te houden, zonder dat het één zompige derrie wordt. Onze techniek was daar simpelweg nog niet klaar voor. Nu bewijst deze tube echter dat het tij is gekeerd. Wij kunnen dit. Dit is mensheid 2.0

En smaakt het een beetje?

Ok, terug naar het hart van deze review. Dat metchup een onvoorstelbaar technisch hoogstandje is snappen we nu wel, maar is het ook een beetje hakken? Nou, daarover kan ik kort zijn: zeker! Metchup smaakt precies zoals je zou verwachten, naar mayonaise en ketchup. Toch kan ik me alleen niet aan de verbeelding onttrekken dat het geheel toch nét een beetje minder fris smaakt dan de manuele combi, maar ik kan me vergissen. Misschien waren mijn verwachtingen gewoon een beetje over de top getrokken door de algehele metchup-experience.

Uiterlijk

Gelukkig oogt de metchup van alle kanten uitzonderlijk fraai. Dit zie je gelijk al aan de verpakking, waar geen lelijke hoek aan te ontdekken is. Kijk zelf maar.

Dit is de prachtige bovenkant:

En de prachtige onderkant:

De prachtige voorkant:

De prachtige achterkant:

En nog een fraai zijaanzicht:

Maar nu de kant waar het natuurlijk allemaal om draait: de binnenkant. Werkt het? Lukt het echt om die mayonaise en ketchup van elkaar gescheiden te houden tijdens de hele journey van de tube tot consumptie? Oordeel zelf maar:

Dat is toch pure schoonheid! Ik was daar toch echt wel even stil van hoor…

Conclusie

Ik kan nog steeds niet geloven dat ze dit hoogstandje voor elkaar gekregen hebben, en het pakt gewoon precies zo uit als ik altijd al had gedroomd. Dit was een ervaring om niet snel te vergeten. Ik zal metchup dan ook zeker aanraden aan al mijn vrienden en familie (bij deze). Het is een hybride saus die je niet vaak ziet.

Imposant, fris, fenomenaal: dat is metchup. Onthou die naam.

Pluspunten:
+ het is mayonaise
+ het is ketchup
+ het zit in 1 tube

Minpunten:
+ licht zompige smaakfantasie
+ wat heeft de mensheid nu nog over om naar uitkijken?

Eindcijfer: 16

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *