Review: de review van gisteren

Gisteren schreef ik hier deze eerlijke review over een willekeurig elastiekje. Nu, een dag later, is het tijd om de balans op te maken. Voldoet deze review aan de verwachtingen die ik heb aan een review? Tikt de review in retrospectief alle boxjes aan voor een goede review? Je leest alles over deze review in deze review.

Globale insteek van de review
De review in kwestie is een review over een elastiekje. Dat is an sich natuurlijk een ontzettend stom onderwerp om een review over te schrijven, maar ergens is het wel zó’n stom onderwerp dat het ergens ook wel wat om over te gniffelen is. Althans, dat vond ik zelf toen ik hem schreef. Of andere lezers dat ook zo hebben ervaren durf ik niet met zekerheid te zeggen. Het zou kunnen dat alle lezers toevallig echt heel erg zaten te wachten op een onpartijdige review over een elastiekje. In dat geval heb ik per ongeluk allemaal mensen gelukkig gemaakt. Dat zou toch een partijtje mooi zijn zeg.

Opmaak
Hierover kan ik kort zijn: de opmaak van de review vind ik prachtig. Hij ziet er fenomenaal uit in zijn eenvoud, precies in het lettertype dat je ook elders terugziet op deze website. Daarbij is zichtbaar veel zorg besteedt aan de letterafstand, regelafstand en het voorkomen van loze  spaties. Wel zie ik hier en daar nog een schrijffoutje en een ontbrekende komma. Dat gaat de review ongetwijfeld punten kosten. Ook is de auteur wat matig in het gebruik van beeldmateriaal. Kom op zeg, één foto? Hoe moeilijk is het om even een goede fotograaf in te huren?

Kleur
De kleur van de review is een beetje saai. Zwarte letters op een witte achtergrond… waar hebben we dat meer gezien? En ook dat zwarte puntje na afloop van elke zin begint op een gegeven moment natuurlijk gewoon echt strontirritant te worden. Daaraan zie je dat je auteur duidelijk getracht heeft de kantjes ervan af te lopen in de hoop gewoon snel weer een onzinnig stukje de wereld in te slingeren. Jammer, met meer zorg en aandacht had hier toch echt een stuk meer in gezeten.

Geluid
Hoe hard ik het volume van mijn laptop ook zet, het lukt me gewoon niet om geluid uit die review te krijgen. Ik heb het echt meerdere keren geprobeerd, maar tevergeefs. Het viel me op dat ik meer geluid te horen kreeg toen ik twee potloodjes ritmisch met hun lange achtereinden tegen elkaar tikte. Dat ben ik na die review dan ook maar gaan doen. Anders is het ook maar zo stil in je huis.

Eindoordeel
Sja, het is een review die ergens iets over zegt, met een mening en een advies die je bevalt of niet. Als je van dat soort dingen houdt, is dit echt iets voor jou. Hou jij meer van andere dingen, dan kan je beter even verder kijken.

Voordelen
+ de review kijkt terug op een elastiekje, dat zie je niet vaak
+ strakke opmaak in de stijl van de rest van de site, met een regelafstand om van te smullen

Nadelen
– tsk tsk, toch nog typfouten in de review. Dat kan toch niedt!
– ik vond die zwarte stipjes na elke zin echt om te janken
– tussen alle andere reviews op deze site is het soms gewoon wat moeilijk om er een te kiezen

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *