Review: USB-ventilatorlampjesklokunit

De aanschaf van een USB-ventilatorlampjesklokunit kan een spannende gebeurtenis zijn. Is ie wel mooi? Heb je straks wel genoeg verkoeling? Welke USB aansluiting ga je gebruiken? Kun je de tijd wel goed aflezen? Er is genoeg om je zorgen over te maken, maar gelukkig kan ik jullie daar tegenwoordig bij helpen. Ik heb namelijk een exemplaar ontvangen van KoopjesAap om eens grondig aan een review te onderwerpen. Voldoet deze USB-ventilatorlampjesklokunit aan de hoge verwachtingen?

Eerste indruk
Je kunt er niet omheen: deze unit is iets bijzonders! Gelijk als je de USB-ventilatorlampjesklokunit uit de verpakking haalt, word je namelijk al overrompeld door de enorme veelzijdigheid van dit product. Je weet van tevoren dat je hier veel mee kunt, maar niets kan je voorbereiden op het moment dat de USB-ventilatorlampjesklokunit eindelijk voor je ligt. Dan gaat er een wereld voor je open. Koelen, klok kijken, licht geven, digitaal connecten met je universele seriële bus: het kan opeens allemaal. En dat voelt goed. Heel erg goed.

Unboxing
De verpakking zelf ziet strak uit, met een doorzichtig stuk plastic om karton zoals je dat ook bij veel andere producten ziet. Het plastic is subtiel rond het kartonnetje gevouwen en laat gemakkelijk los zodat je geen schaar nodig hebt om hem eruit te halen. Op het karton staan verder de nodige waarschuwingen en belangrijkste features. Handig als je even snel je veiligheid in acht wilt nemen en vergeten bent wat je ook alweer aan het doen bent. Al met al duurde het uitpakken 7 seconden. Het was een klein feestje.

Design
Het design is bijzonder gelikt en doet in niets onder voor bijvoorbeeld een Apple notebook of een Tesla Model X. Het buigstuk zorgt voor prachtig ronde curves die je geheel naar eigen stijl kunt instellen. De connector is modern, zacht wit en de basis van de ventilator is afgewerkt met een fraai stukje glimmend chroom. Het speelse glansje maakt het ontwerp daarbij compleet. Als de USB-ventilatorlampjesklokunit voor je ligt schreeuwt ie er eigenlijk om om gefotografeerd te worden. Dat heb ik dan ook maar gedaan:

Gebruiksgemak
De installatie van de USB-ventilatorlampjesklokunit is zo makkelijk, dat mijn overgrootmoeder dit zelfs geblinddoekt zou kunnen als ze had geweten wat een USB-aansluiting is. Het enige wat je hoeft te doen is het juiste uiteinde in het juiste gaatje te stoppen. Doordat er verder geen software nodig is hoef je daarna ook helemaal niets meer te doen. Vervolgens druk je op de enige knop die er is en dan gaat ie los. Lekker snel dus, en dat is wel zo handig als je even snel verkoeling nodig hebt en wilt weten hoe laat het is.

Verkoeling
Zodra je de USB-ventilatorkloklampjesunit aangesloten hebt begint hij als een malle rondjes te draaien met zijn bladen. Die bladen zijn in een kleine hoek gebogen, waardoor er snel een voelbaar windje op begint te steken.  Het mooie van deze wind is dat deze verkoeling kan bieden zodra je deze ergens op richt. Voor het beste effect richt je hem daarom bij voorkeur op je gezicht, maar je kunt hem natuurlijk ook op je handen richten als je plotseling hele hete vingers hebt of zo. Daarbij is hij relatief geruisloos, dus je kunt dit ook best stiekem doen.

De klok
Wat een USB-ventilatorkloklamjesunit onderscheidt van een gewone USB-ventilatorunit is natuurlijk het kloklampje, en dat is dan ook het pronkstuk van deze gadget. Door een ingenieus verlichtingssysteem wordt de illusie gewekt dat je naar een gewone klok kijkt, terwijl je in werkelijkheid naar een draaiend stukje plastic zit te kijken. Dit geeft een prachtig futuristisch effect, haast wel alsof je zit te kijken hoe laat het is in het jaar 2219. Hier kun je zeker de blits mee maken in bijvoorbeeld een disco of op een feestje, maar dan moet je wel een USB aansluiting bij je hebben. Een powerbank kan daar natuurlijk uitkomst bieden.

Het oordeel
De totale experience van de USB-ventilatorkloklampjesunit is fantastisch. Zelf werd ik ontzettend gelukkig van het design en de enorme veelzijdigheid van dit product. Doordat ik nu met mijn koele hoofd precies weet hoe laat het is, hou ik meer tijd over voor andere dingen zoals mijn gezin en mijn website. Dat maakt het een aanrader voor iedereen die van het leven houdt en zijn dingen het liefst op tijd en comfortabel aanpakt.

De USB-ventilatorkloklampjesunit is nu in de aanbieding bij KoopjesAap. Voor slechts 12,99 ben ook jij de trotse eigenaar van deze fraaie unit:

Te koop bij KoopjesAap voor €12,99

Mocht je hem voor die tijd nog even willen vasthouden is ie tevens te bewonderen in mijn showroom thuis. Wel nog een laatste veiligheidswaarschuwing: op de verpakking staat dat je je haar, gezicht en ogen weg moet houden van de draaiende bladen. Over andere lichaamsdelen wordt niks gezegd. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat je die lichaamsdelen er beter niet tussen kunt houden…

Dus.

Deze review tot stand gekomen met een grote dank aan de mensen van KoopjesAap voor het verstrekken van dit testexemplaar. Daar gaan we meer van horen!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *