Review: wat hebben we geleerd van 2 weken 2021?

Vandaag is het precies 14 januari en dat betekent dat we vandaag exact 14 / 7 = 2 weken in het jaar 2021 leven. Los van alle politieke gekte over de hele wereld, wat hebben we tot nu toe van dit jaar geleerd?

Nou, veel. Zo was 2021 voor mij tot nu toe met name een jaar waarin alle dagen precies keer voorkwamen. Vooral dinsdag kwam twee keer voor, maar ook woensdag, vrijdag en maandag heb ik vaker dan eens gezien. Om nog maar te zwijgen over de andere dagen. Ik heb alle dagen geteld en bijgehouden in Excel, en hier zit wel degelijk een patroon. Ik ga dit in de gaten houden dit jaar.

Ook was het in 2021 ongeveer net zo vaak dag als nacht. Gemiddeld genomen bereikte mijn leven elk van deze fasen in de rotatie van de aarde zo’n 1 keer per etmaal. Daar wen je op zich wel aan, maar vanzelfsprekend is het natuurlijk allerminst. Wat nu als de aarde bijvoorbeeld geen rondjes draaide, maar driehoeken of ruitjes? Daar ga je dan met je fraaie ochtendritme.

Zo valt er nog ontzettend veel te vertellen over 2021, maar er is één ding dat ik nog in het bijzonder wil benoemen: er was weer. Heel veel weer. Elke dag weer. Soms was het rotweer, soms was het lekker weer, maar hoe je het ook bekijkt, het was altijd weer weer. 24 uur per dag, 14 dagen per jaar. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Of warme kleren, dat ligt maar net aan het weer. Zie je wel, daar had je het weer. Gaan we hier het hele jaar mee te maken krijgen?

In elk geval waren er genoeg gebeurtenissen in de eerste 14 dagen om te geloven dat er nog van alles gaat gebeuren dit jaar. Geloof me lieve mensen: 2021, daar ga je meer van horen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *