Ria’s workshop workshops geven schiet zijn doel totaal voorbij

Workshops zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn goed, maar sommige workshops zijn ook gewoon ronduit belachelijk. Neem nou bijvoorbeeld de workshop “Workshops Geven” van workshopgeefster Ria uit Ulst. Die is niet best, om het even zacht uit te drukken.

Gelijk vanaf het begin vraag je je al af waar je in godsnaam bent beland. Vol trots vertelt Ria dat ze ons wel eens gaat leren hoe je een workshop kunt geven aan mensen die willen leren hoe je een workshop moet geven over workshops geven. Het duurt niet lang tot de mindfuck zich grondig nestelt in je hoofd. Wáár gaat dit over?

Vervolgens ga je in groepjes uiteen om op geeltjes op te schrijven waar een workshop over workshops geven aan zou moeten voldoen. Zo moet een workshop over een workshop bijvoorbeeld een begin hebben en een einde, moet het een doel hebben en zou je er bovendien ook nog iets van moeten kunnen leren. Alle lessen die je meekrijgt zijn stuk voor stuk open deuren die een kleuter van 2 nog zou kunnen intrappen. Serieus Ria?

Het drama wordt compleet aan het einde, wanneer je elkaar eerlijke feedback gaat geven op het vragen van geven van feedback op anderen over jezelf. Vanaf hier wordt het allemaal wel zó absurd onbegrijpelijk dat er gewoon echt geen reet meer aan is. Ria, wat doe je ons toch aan?

Ria lijkt na afloop gelukkig ook wel de tekortkomingen in te zien van haar workshop. Ze heeft namelijk gelijk de workshop “Emotioneel herstellen van het geven van een matige workshop over workshops geven” toegevoegd aan haar curriculum.

Lekker bezig, Ria.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *