Roze koek was volgens eerste ontwerp eigenlijk rood-wit

Uit oude bouwtekeningen die recent opgedoken zijn over het ontwerp van de roze koek, blijkt dat deze aanvankelijk niet de nu zo kenmerkende kleur roze zou moeten hebben. Het eerste ontwerp toont namelijk een fraai rood-wit Yin-Yang motiefje. Het ziet er zeer gedetailleerd uit, maar lijkt in niets op het ontwerp van de roze koek zoals we die vandaag zo goed kennen.

Voedseldeskundigen hebben de bouwtekeningen goed bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de realisatie van het eerste ontwerp onwijs moet zijn verkloot door de realiserende partij. Waarschijnlijk had deze de aanbesteding onder valse voorwendselen gewonnen, maar bleek al snel dat ze helemaal niet de skills in huis had om rood en wit glazuur effectief gescheiden te houden op een cakeje. Met alle gevolgen van dien.

Onder het mom “het is geen bug, het is een feature” is de per abuis roze geworden koek onder hoge tijdsdruk toch op de markt gebracht, en wonder boven wonder heeft deze fail achteraf toch echt goed uitgepakt. Vandaag hoor je niemand meer vragen naar het rood-witte ontwerp van de roze koek, en dat is misschien maar beter ook.

Want mooi roze is niet lelijk.

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *