Ruitenwisservloeistofschaarste treft grote delen van Nederland

Steeds meer provincies hebben te maken met ernstige ruitenwisservloeistofschaarste. Door de aanhoudende verkoop van ruitenwisservloeistof en een ondermaatse toevoer lopen de tekorten steeds verder op. In heel Haarlem is inmiddels zelfs geen druppel van het spul meer te vinden. Waar gaat dit heen?

Het komt wel vaker voor dat ruitenwisservloeistof een keertje uitverkocht is, maar nooit eerder gebeurde het op dezelfde schaal als nu. Action, Vomar, Aldi: alle vakken zijn zo leeg als het maar kan. Schrijnende taferelen bij mensen die net een pak ruitenwisservloeistof wilden kopen of drinken. Zoiets gun je natuurlijk niemand.

Grootste oorzaken voor de plotselinge ruitenwisservloeistofschaarste zijn waarschijnlijk klimaatverandering, een slechte oogst, nieuw gehamster door de deltavariant, en natuurlijk de historisch lage vloeistoffenprijs. Momenteel levert een liter vloeistof gemiddeld maar zo’n 42 cent op. Dat is niet veel, en de consument merkt dat vanzelf aan zijn ruitenwisservloeistofpompje.

De ECB overweegt momenteel een ruitenwisservloeistofinjetiesubsidie om deze crisisschaarste mondiaal te ondervangen. De kans is echter groot dat overheden het voorgenomen pakket aan maatregelen af zullen doen als “onzin”.

“Dit komt vast weer van Wateengast.nl?”, aldus een zichtbaar ge├»rriteerde Rutte. Maar wacht maar, Mark, tot jouw ruitenwisservloeistofreservoirtje straks een keertje leeg is. Dan piep je wel anders!

Wat een toestand.

(en wat een woekerprijzen gaan er momenteel online rond:)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *