Sla jij je bestanden nog wel gewoon op in mapjes?

Wauw, dit is werkelijk bizar! Vanmorgen kreeg ik deze link doorgestuurd, en daarin wordt beschreven dat de jonge generatie niet eens meer weet wat het betekent om bestanden op te slaan in mappen. Doordat ze gewend zijn om alles via de zoekfunctie te benaderen, maakt het vanuit een eindgebruikers-perspectief ook helemaal niet uit waar het staat. Als je je bestandje maar kunt vinden als je het nodig hebt. Maar om het concept nou helemaal niet eens te kennen? Bizar!

In alles brult mijn gestructureerde programmeurshart hier natuurlijk keihard moord en brand, want hoe kan een computer zijn werk doen als je hem niet eens kan vertellen waar alles staat? En toch is er tegelijkertijd een stemmetje dat in mijn achterhoofd roept dat ik misschien gewoon een beetje een ouwe rot aan het worden ben. Is er geen andere manier om ook in je code naar bestanden te verwijzen?

Vast wel, iets met ID’s en codes, maar ook die vertaling zal je dan ergens op moeten slaan en naar kunnen verwijzen. Of hoeft dat in de toekomst niet eens meer?

Ugh, ik ben gewoon helemaal een beetje in de war van dit vreemde nieuwtje. Ik word gewoon oud!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *