Sneeuw gevallen. Omstanders kijken toe

Op diverse plekken in het land is vandaag sneeuw gevallen. Vaak gebeurde dit vlak onder de neus van toevallige voorbijgangers. Toch bleek helaas niemand het fatsoen te hebben om de gevallen sneeuw ook weer even overeind te helpen. Is dit tekenend voor onze passieve samenleving?

Op internet gaan inmiddels vele foto’s en filmpjes de rondte van de gevallen sneeuw. Hierop is te zien dat omstanders geen vinger uitsteken naar de sneeuw, waarschijnlijk uit angst om het zelf koud te krijgen. Zo blijft de sneeuw vaak hulpeloos achter op straat, een onzeker einde tegemoet gaande.

Sneeuw kan niet zelfstandig op zoek naar een koeler onderkomen. Voor sneeuw is dit wel enorm belangrijk. Zonder vorst loopt sneeuw namelijk het risico om te smelten. Met de dreigende aangename temperaturen voor de tijd van het jaar ziet het er dan ook niet goed uit voor de sneeuw.

Rijkswaterstaat roept automobilisten op om de sneeuw vooral te laten liggen. Zij gaan speciale wagens inzetten om zich over de gevallenen te ontfermen.

Mocht je toch overwegen om zelf sneeuw in huis te nemen: lees dan eerst even onze review.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *