Snert kijken niet op lijst van cultureel erfgoed

Elk weekend zijn er duizenden mensen die het hele land doorreizen om naar elkaars snert te kijken. Dit is een eeuwenoude, oerhallendse traditie waar je eigenlijk nooit iemand over hoort. Dat is dan ook precies de reden waarom de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed nu eindelijk de knoop doorgehakt heeft en de beslissing heeft genomen om snert kijken definitief niet op te nemen in de lijst van ons cultureel erfgoed. Dit tot grote teleurstelling van duizenden snertkijkers.

Een woordvoerder van de Rijksdienst begrijpt de ophef, maar blijft standvastig: “Wij vinden het kijken naar snert gewoon typisch iets dat in huislijke sferen moet blijven. Iemands snert is immers heel persoonlijk. Wat de een mooie snert vind, kan de ander zomaar wanstaltig of zelfs afstotend vinden. Precies om dit persoonlijke element zien wij liever dat mensen hun snert voor zichzelf houden. De lijst van cultureel erfgoed is gewoon niet de plek om je snert te laten zien.”

Een aantal leden van actievereniging “Moet je mijn snert zien” heeft als reactie besloten om maatregelen te nemen. Vanaf maandag zullen zij dan ook nergens meer hun snert vertonen. Dat betekent dat alle stations, luchthavens en publieke gebouwen maandag volledig snertvrij zullen zijn.

De verwachtte overlast is vooralsnog minimaal.

Dit belangrijke nieuws is naar aanleiding van deze gouden tip van Sjoerd. Wederom grote dank voor de inspiratie!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *