Spoiler alert: dit is de mol van 2020!

Mocht je de live-finale van aanstaande zaterdag nog niet gezien hebben: stop dan nu met lezen! In deze post ga ik jullie namelijk verklappen wie de mol is van 2020. Ik heb alle streken en fratsen van het seizoen bekeken en beoordeeld en kan daardoor niet anders concluderen dan dit: Rob “die gast met die hoed” is de mol. Wil je weten waarom hij wel en de anderen niet? Lees dan snel verder!

Ten tijde van schrijven doen er nog 4 mensen mee aan het spelletje Wie is de Mol. Dit zijn een voetballer Nathan Rutjes, een ventje Buddy, een dame Miljushka en dus een mol met de naam Rob. Het spijt me dat ik hier niet meer over deze mensen kan vertellen, maar omdat ik nooit naar de televisie kijk hadden dit voor mij net zo goed vier willekeurige klanten uit de supermarkt uit de buurt kunnen zijn, maar goed. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om het spelletje, en dus ga ik hieronder even verklappen waarom ze wel of niet de mol zijn:

Nathan Rutjes is niet de mol

Nathan rutjes is een superlollige vent en wordt door de meeste kijkers van het programma verdacht als mol, maar die mensen moet ik teleurstellen: hij is echt ‘what you see is what you get’. Een vriendelijke teamspeler, ietwat onhandig, maar bovenal goudeerlijk. Mocht hij de mol zijn, kan ik geen enkele actie aanwijzen waaruit hij echt bruut geld uit de pot heeft getoverd. Hij loopt wel wat te kloten, maar ik zie hem vaker oprecht zijn best doen dan geniepig mollen, en dus zal het me extreem verbazen als hij de mol blijkt te zijn. Daarbij wel gezegd hebbende dat hij met stip de gaafste mol aller tijden zou zijn! Stel je voor zeg, wat een held is het dan 😉

Miljushka is niet de mol

Aanvankelijk had ik haar het meest verdacht en nog steeds zal het me niks verbazen als zij de mol blijkt te zijn, maar toch denk ik het niet. Er zijn toch momenten geweest waarop ze gewoon echt haar best deed en die momenten dat ze op sleutelposities liep te kloten vallen daar een beetje bij in het niet. Plus het feit dat de redactie ons zo liet geloven dat Leonie op haar zat zet ook wel te denken. Als dit zo is kan Miljushka het gewoon niet zijn, enanders zou ik het wel een gare streek vinden van de redactie.

Buddy is niet de mol

Die buddy is mijn grootste twijfelpunt, maar ook hier wijs ik hem toch niet aan als mol. Vooral omdat ik het hem op de een of andere manier niet gun geloof ik. Ik kan niet precies aanwijzen waarom, maar ik vind hem gewoon heel irritant met zijn opzichtige gekloot en als dan blijkt dat hij gewoon de mol is zou ik hem gewoon een hele irritante mol vinden. Veel te makkelijk, dus hopelijk niet.

Rob is wel de mol

En dan blijft er nog eentje over: Rob de Mol. Goed, het is misschien een beetje een saaie mol, maar hij is het wel. Hij heeft een paar lompe molacties uitgevoerd en probeerde zo nu en dan het team op het foute spoor te zetten, maar tevergeefs. De twee punten waarom ik hem eigenlijk nog wel het meeste als mol aanwijs zijn dit:

– alle deelnemers wijzen hem aan als mol (en zij hebben geen last van de censuur van de redactie)
– in de allereerste introductie waarbij iedereen een Chinese wijsheid kreeg te horen, had een of andere molloot op internet alle zinnen achter elkaar gezet en de 20ste letters geschuffeld (omdat dit het twintigste seizoen is). Daaruit kwam WIDMNONINE (wie is de mol nummer 9). Rob kreeg als negende zijn zin te horen, dus vandaar. Dit lijkt me simpelweg te toevallig om te negeren, en dat bleek vorig jaar ook zo te zijn.

Verder nog twijfels?

Jazeker. Het is heel makkelijk om dit zo stellig te roepen, maar er knagen wel nog een paar gekke dingetjes in mijn achterhoofd. Zo waren Nathan en Miljushka aan het kloten met die opdracht bij het vuurwerk, en speelden ze ook allebei een sleutelrol op dat moment met dat serviesje. Is Nathan / Miljushka dan toch de mol?

En buddy blijft gewoon een mollerig eikeltje. Pfff… wat een rotspel is dit toch ook eigenlijk zeg 😉

Overigens was dit jaar al langer bekend wie de paracetamol was. Dat lees je hier.

Overigens is dit de eerste ingezonden vraag van een prachtige reeks van 20 vragen door Tim, Niels, Nina en Gaby! Als jullie dit lezen: dank alvast en jullie eervolle hulde komt eraan hoor, samen met alle andere antwoorden op de prachtige vragen die jullie hebben ingediend!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *