Squid Game. Is het wat?

Sodeknetters, dat was me het avontuurtje wel zeg! Persoonlijk kijk ik helemaal niet zoveel tv, en het liefst al helemaal geen spannende of enge dingen. Maar gek genoeg wist die Netflix-teaser van Squid Game me dermate te grijpen dat ik er toch een keer tijdens het eten aan ben begonnen. En toen het beginnetje eenmaal was gemaakt, was ik verkocht. Wat een bizar griezelig verhaal is dat!

Squid Game gaat over een loser die compleet in de schulden zit, en als laatste uitweg meedoet aan een creepy spel op leven en dood. Zonder al te veel te verklappen, moeten ze allemaal kinderspellen doen met een dodelijke twist. En dat is soms best wel bruut, zeker in het contrast en de hele creepy setting waar het zich in afspeelt.

En elk kwartier dat ik keek wist me weer op een andere manier te boeien. Helemaal tot aan de laatste minuten van het seizoen, is het stiekem gewoon heel erg vet om te beleven. Al is het natuurlijk wel soms best een beetje bloederig en bruut (ik werd er in elk geval soms wel naar van, maar ik ben ook helemaal niks meer gewend).

Dus ja, om terug te komen op de eerste vraag: Squid Game, is het wat?

Squid Game

Tijd die je eraan kwijt bent: 9 afleveringen van nog geen uur, dus dat is heel erg te overzien! Al voel ik wel nog een seizoen aankomen, dus dat kan dan nog wel oplopen (ik vind minder hier altijd beter, maar dat verschilt natuurlijk per persoon)
Kwaliteit: overwegend heel erg goed! Ik hou wel van dat Koreaans, en los van wat culturele dingetjes die ik niet snap en een irritante acteur/actrice hier en daar, is het echt gewoon echt een hele knappe productie dit. Complimenten!
Kan je het aanraden: zeker weten! Ten minste, als je tegen de spanning en het griezelen kunt. Je moet dit echt niet kijken met je kinderen in de kamer.
Tijd-kwaliteitsverhouding: 8,5. Een onwijs boeiend verhaal in minder dan 9 uur, dat is een hele goede balans naar mijn idee!
Wat zal me bijblijven na het lezen? Dat allereerste spel. Man, de toon werd wel even kneiterhard gezet daar zeg!

Wat een Gungbu!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *