Staat het Kinderboekenweekgeschenk al op YouTube?

Vandaag begint de Kinderboekenweek en kun je bij elke 10 euro aan boeken gratis het kinderboekenweekgeschenk ontvangen. Dit jaar is dat het boek “De Eilandenruzie” van Jozua Douglas. De vraag die alle kinderen in Nederland nu ontzettend bezig houdt is natuurlijk deze: staat ie al op YouTube?

Traditioneel staat het Kinderboekenweekgeschenk namelijk ook dit jaar weer vol met letters en moeilijke bladzijdes en dat vinden kinderen natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd. Het liefst beleven ze hun entertainment natuurlijk interactief, maar zolang dat er niet in zit moet het dan maar via een korte verfilming die op de bank te checken is op YouTube.

Helaas zullen deze kinderen dan wel nog even geduld moeten hebben (hier verkrijgbaar). Vanwege het lopende copyright van de Kinderboekenweekcommissie moeten alle kinderen nog een paar weken wachten tot ze het verhaal te zien krijgen. De enige manier om onder dit embargo uit te komen is door het boek zelf open te slaan en te beginnen met lezen.

Stel je voor zeg. Voor veel kinderen is dat dus een brug te ver. Je moet dan eerst leren lezen en dat zal voor velen genoeg reden zijn om toch nog een paar weekjes geduld te hebben tot de verfilming uitkomt.

Logisch.

Tip: als je ook alvast het script wilt ontvangen hoef je alleen maar even een kinderboek te kopen bij Bol.com: Kinderboeken bij Bol.com

Krijg het kinderboekenweekgeschenk cadeau!

You May Also Like