SteamWorld Quest. Is het wat?

Het zal inmiddels geen geheim meer zijn dat ik stiekem onwijs fan ben geworden van de Nintendo Switch. Naast dat het gewoon prettig is om overal te kunnen gamen, heeft dat toch ook zeker te maken met de bijzonder hoge kwaliteit van de spellen. Ik ben (helaas) geen doorgewinterde gamer, simpelweg omdat ik daar de tijd niet voor heb. Maar de beperkte tijd die ik in de Switch kan steken is dat dubbel en dwars waard!

Natuurlijk komt dat door epische klassiekers als Mario Odyssey, Mario Kart en Zelda (waar ik maar niet doorheen kom). Maar ik geniet minstens net zo zeer van de ‘kleinere’ kunstwerkjes op deze console. Wat dacht je van Hollow Knight, Pic-a-pix Deluxe en Steamworld Dig 2? En laat nou net de producent van die laatste een nieuw kunstwerkje op de markt gebracht hebben: Steamworld Quest! Of het wat is? Dat lees je hier!

Steamworld Quest – Hand of Gilgamech. Wat is het?

Dit is een soort van kaartspel, maar dan toch ook zeker weer niet. Je wandelt rond in een fantastische steampunk fantasy wereld waar je gaandeweg steeds meer kaarten verzamelt om in turn-based knokpartijtjes alles uit de weg probeert te ruimen. Dit alles is verpakt in een onwijs mooi sfeertje met muziek die (meestal) echt perfect is voor wat je aan het beleven bent. Vooral met een koptelefoon op blijven sommige muziekjes soms dagen in je hoofd zitten en dat zegt wel iets over de kwaliteit van dit spel.

Kwaliteit

Want dit is simpelweg heel fijn om te spelen. Vooral de sfeer, humor, tactiek en artwork maken dit een genot om te spelen. Gaandeweg word je alleen wel een klein beetje overspoeld met opties (nóg meer karakters om mee te spelen), waardoor je nooit echt het gevoel hebt de beste tactieken toe te passen. Maar dat maakt niet uit, want totdat je na een uurtje of 15 het einde bereikt heb je een heerlijk verhaal beleefd waar je tevreden en voldaan op terugkijkt.

Tijd die je eraan kwijt bent? Na een uur of 15 zie je de eindcredits, en daarna kan je als je wil nog even door in een arena om alles af te ronden. Zelf heb ik daar de tijd niet voor genomen, maar de reis naar het einde voelt als genoeg voor deze game. Niet te veel om langdradig te worden, en niet te kort zoals dat andere spel van deze ontwikkelaar (SteamWorld Dig). Precies goed eigenlijk!

Tijd-kwaliteitverhouding Een dikke 7,4. Elk uur dat je erin steekt voelt het meer dan waard.

Kan ik het aanraden Ja dus! Als het niet voor de fijne sfeer en kunstige wereld is, dan is het wel voor de heerlijk uitdagende gameplay.

Wat me bij zal blijven ik denk de combinatie van het steampunk-fantasy thema en die fijne muziek. Wat een perfecte combinatie zeg! O ja, en hoe de held achteraf een egocentrische klootzak blijkt te zijn. Ik hou van dat soort plotwendingen.

Dus! Als je een Switch hebt, haal dan dit kunstwerkje in huis. Ik heb hem zelf voor de volle 25 euro gekocht (wat ik wel iets te veel vind), maar zeker als je hem een keer met korting kunt scoren mag je hem eigenlijk echt niet laten liggen. Just do it!

Hier nog even de officiële trailer:

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *