Steeds meer bagagekarretjes ontvluchten Schiphol

Nu het rustiger dan ooit is op de belangrijkste luchthaven van Nederland, zien veel bagagekarretjes eindelijk hun kans schoon om een vrije toekomst tegemoet te rollen. Het gebrek aan toezicht zorgt ervoor dat er zat mogelijkheden zijn om ongezien de terminal uit te sneaken. De wijde wereld tegemoet, zonder dat duizenden reizigers je constant bij de nek grijpen om hun zware tassen voor ze te moeten dragen. Het is een vrijheid waar de bagagekarretjes vroeger alleen maar van konden dromen.

Bij het meldpunt Meld Bagagekarretjes Anoniem staat de telefoon tegenwoordig roodgloeiend. Vooral in de regio Aalsmeer en Badhoevedorp worden regelmatig clubjes gevluchte bagagekarretjes uit de sloten en grasvelden gevist. Zij zijn veelal vastgelopen in de blubber of van een halfsteile helling de plomp in gerold. Hierna worden zij teruggebracht naar de terminal en daar aan centrale punten vastgeketend voor hun oorspronkelijke functie. Maar waarschijnlijk niet voor lang.

Nu veel landingsbanen als parkeerplaats dienst doen, valt het namelijk veel minder op als er plotseling in het holst van de nacht een bagagekarretje oversteekt. Het zal dus niemand verbazen als er morgenochtend weer ineens 10 karretjes minder te vinden zijn op Schiphol.

Laten we hopen dat deze vluchtelingen allemaal goed op hun wieltjes terecht komen, waar dat ook mag zijn…

Inspiratie met dank aan Vinaya, op aangeven van de foto van Mo 🙂 Thanks jongens!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *