Steeds meer kinderen lastig gevallen door Kaas Vaak

Het begint veel kinderen een doorn in het oog te worden: Kaas Vaak. Keer op keer gaan ze nietsvermoedend naar bed, om de volgende dag weer met een klomp jong belegen in de ogen wakker te worden. Waarom moet dat nou?

De oorzaak ligt natuurlijk volledig bij Kaas Vaak, fabelfiguur in spé met een uitzonderlijke passie voor het strooien van zuivelproducten in kinderogen. Aanvankelijk begon hij nog voorzichtig met wat fijne parmezaanse poederkaas of wat goed doorgesraspte jonge kaas, maar nu hij de smaak te pakken heeft wordt hij steeds grover.

En daar zijn tere kinderogen gewoon niet op gemaakt. Steeds meer kinderen melden klachten over oude brokkelkaas of blauwe schimmelinfecties in de ochtend. Om die reden hebben 81 jeugdartsen nu een brandbrief geschreven naar de overheid om Kaas Vaak toch vooral zo snel mogelijk aan banden te doen.

Voor sommige mensen is Kaas Vaak alleen al een traditie geworden die niet meer weg te denken is uit onze cultuur. Het zou dus best goed kunnen dat ook de volgende generaties door het leven zullen moeten gaan met een klomp Goudse belegen in het oog.

Jammer.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *