Stemknopjes op dieren moeten natuurlijke selectie bevorderen

stemknopjes

Eindelijk gebeurt er weer eens iets innovatiefs in de natuur. Het zat er natuurlijk al een paar miljoen jaartjes aan te komen, maar beter laat dan nooit lijkt de natuur iets verzonnen te hebben om die natuurlijke selectie wat te versnellen: stemknopjes, voor op dieren. Zo gaat de natuur ook eindelijk een beetje met haar tijd mee.

Door alle dieren standaard geboren te laten worden met stemknopjes kunnen ze elkaar eindelijk directe feedback geven. Daarmee weet de soort precies welke dieren het beste gewaardeerd worden en kunnen dus heel makkelijk de beste nakomelingen in de kortst mogelijke tijd verspreid worden.

Het enige waar de natuur nog niet helemaal over uit is, is waar op het lichaam de stemknopjes het beste geplaatst kunnen worden. Zo zijn de meeste hoofden bijvoorbeeld meestal al vrij volgehangen met zintuigen en zijn andere plekken op het lijf niet altijd even goed te bereiken. Natuurlijke selectie zal uitwijzen wat uiteindelijk de beste plek is voor deze innovatieve stemknopjes.

Bij mensen lijkt de keuze in elk geval al gemaakt. De eerste baby’s met drie gekleurde smilies op hun reet zijn namelijk al geboren.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *