Stranger Things seizoen 3 – Is het wat?

Stranger Things is te gek. Voor wie het nog niet kent: dit is een Netfilx original serie over een stel kinderen die op de een of andere manier in aanraking komen met een alternatieve wereld en alle crap en toestand die daardoorheen in hun eigen wereld rommel komt trappen. Op zich allemaal leuk en aardig, maar wat Stranger Things werkelijk zo te gek maakt is die heerlijke retro eighties sfeer. Daar kan ik geen genoeg van krijgen!

En dus zat ik de laatste tijd weer eens aan de buis gekluisterd omdat er een nieuw seizoen is uitgekomen. De eerste heb ik met veel plezier in één ruk uitgekeken. Was het dit keer weer raak? In deze nieuwste review uit de serie ‘Is het wat?‘ lees je of seizoen 3 ook weer je kostbare tijd waard is!

Waar gaat seizoen 3 over?

Ervan uitgaande dat je de eerdere seizoenen gezien hebt en niet van spoilers houdt, kan ik hier eigenlijk alleen maar zeggen dat het meer van hetzelfde is, maar dan met toevoeging van een Russische legerbasis, een soort van Terminator, wat standaard puberperikelen, een typisch Amerikaans high-school mall, een funfair en nog meer vuige wezens en drap uit ‘The Upside Down’. Je kent het wel 😉

En is het ook nu weer goed?

Nou, ik moet zeggen dat ik de eerste afleveringen weer werkelijk om te genieten vond. Vooral omdat het dan nog allemaal vrij mysterieus is en je vergeten was hoe ontzettend creepy dit ook allemaal kan zijn. Helaas begon ik halverwege wel een beetje over mijn spanningsboog heen te raken, want dan wordt het meer en meer een soort actiefilm met een hoop geknok en special effects. Op zich niet slecht hoor, alleen gewoon niet helemaal mijn ding meer. Doe mij maar die spanning van het onbekende uit het begin.

Hoeveel tijd ben je eraan kwijt?

Gelukkig bestaat dit seizoen maar uit 8 afleveringen van iets minder dan een uurtje, dus je bent er wel redelijk snel doorheen. Mits je zoals ik een nieuwe baby hebt natuurlijk, dan doe je er serieus een paar weken over om er de vrije tijd voor te vinden. Mijn god zeg…

Welk cijfer geef je voor de tijd-kwaliteitverhouding?

Als ze na 4 afleveringen waren gestopt een ruime 8, maar naar het einde toe vond ik het af en toe soms zelfs wel een beetje zonde van mijn tijd. Zeker bij de zoveelste knokpartij of achtervolging. Dat is natuurlijk killing voor deze score en dus komt dit seizoen niet hoger uit dan een 6,2. Leuk hoor, prima voldoende, maar over het geheel genomen kan je je tijd beter besteden.

Aan wie kan je het aanraden?

Als je net als ik van de eerste seizoenen hebt genoten moet je dit seizoen ook zeker op je to-watch lijstje zetten, maar je hoeft er ook weer niet voor thuis te blijven hoor. Kijk er een keer naar als je tijd over hebt, dan blijft het leuk om jezelf onder te dompelen in dit fijne sfeertje.

Wat zal je nablijven na het kijken van die nieuwe seizoen van Stranger Things?

Dat ik stiekem wel heel erge zin heb gekregen om Back to the Future weer eens te gaan kijken! En wie weet, als ik een keer in een dolle bui ben ga ik misschien toch eens dit fantastische collectors item van LEGO in huis halen. Hoe vet is dit? Stranger Things, in LEGO!
ok, het is een beetje een duur grapje, maar hoe ongelofelijk vet is dit!?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *