Super Smash Bros Ultimate. Is het wat?

Ik hou van Nintendo, al is het maar omdat deze computerspelletjesboer mij in een jong stadium al heeft geleerd wat de term ‘begeren’ werkelijk voor een mens kan betekenen. En mij waarschijnlijk niet alleen, want ik weet zeker dat het merendeel van de mensen uit mijn generatie (ik ben nu 35) tot dezelfde categorie kinderen hoorden die zelf géén trotse eigenaar van een NES waren. Maar iedereen kent wel een vriendje of vriendinnetje met zo’n schat en mijn hemel, hoe vet was dat!

Elke dag begeerde ik alles van Nintendo als een malle en zelfs toen ik een fantastische Gameboy had wilde ik nog steeds alles hebben wat nieuw was. De Super Nintendo, later de Gamecube en de N64. En op elk apparaat wist Nintendo het weer waar te maken: de beste gameplay en verhalen komen simpelweg uit deze koker. Dan denk ik in het bijzonder aan de Zelda-reeks, want die is simpelweg door niets geëvenaard, maar ook de Mario-familie draag ik een uitzonderlijk warm hart toe. Super Mario 3, Super Mario World, Galaxy, Odyssey en last but not least: Mario Kart. Stuk voor stuk heb ik er uren ingestoken en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Je begrijpt misschien wel dat ik dus bijzonder blij kan worden van een extreem uitgebreide hommage van Nintendo aan deze rijke geschiedenis. Het is niet de eerste keer dat ze dit maken, maar wel voor het eerst op de briljante Switch. Hoe het heet? Super Smash Bros Ultimate! En of het wat is? Dat lees je hier!

Wat is Super Smash Bras Ultimate?

Niet zo lang geleden omschreef een goede vriendin dit spel als ‘Mortal Combat maar dan met Mario’ en je kunt een plank niet veel verder misslaan. Ja, er wordt in geknokt, maar wel op zo’n speels-tactische manier dat het niets meer van doen heeft met het brute knoprammen van de traditionele knokspelletjes. Bij Smash Bros probeer je alles wat los en vast zit uit het beeld te rammen, maar dan in de speelse wereld van Nintendo.

Kwaliteit
En net als zoveel van Nintendo is ook hier de kwaliteit weer van de bovenste plank. De manier waarop je als speler blij kan worden van een welgetimede KO is ongekend. Daarbij zit dit spel zo boordevol met content dat het voelt alsof er achter elke hoek van de straat weer een nieuw feest der herkenning verstopt zit, en dat blijft heel lang genieten.

Tijd die je eraan kwijt bent
Zo komt het dat ik hier onbewust toch zeker weer een uur of 20 in gestoken heb. En dan heb ik de multiplayer nog niet eens werkelijk kunnen ervaren. Want dat is natuurlijk waar dit spel eigenlijk voor gemaakt is: samen met een stel vrienden of familie elkaar keihard lachend de huid volschelden op de bank. Wat is er mooier dan dat?

Tijd-kwaliteitverhouding
Vooral omdat je dit spel ook gewoon een half uurtje of een paar minuutjes voor de lol kunt spelen betekent dat je nooit tijd weggooit die je hierin steekt. Oké, je zult geen verhaal beleven dat je absoluut niet mag missen, maar uitzonderlijk vermaak is het wel. De verhouding voor wat je terug krijgt voor je tijd zet ik daarom op 6,5. Het is leuk vermaak als je van Nintendo houdt, maar omdat je vooral in het moment geniet scoort het niet veel hoger dan dit (ondanks mijn grote hulde voor dit product!)

Kan ik het aanraden?
Dat ligt er maar net aan. Hou je van Nintendo? Ja! Hou je van gezellige spelletjes? Ja! Zoek je een goed verhaal om jezelf in te verliezen? Nee! Probeer het maar gewoon een keertje, dan voel je gelijk of je er blij van wordt of niet.

Wat me vooral bijblijft na het spelen?
Och och och, wat heeft Nintendo toch extreem veel moois uitgebracht door de jaren heen.

Dus! Gast joins the battle!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *