Tekkel was vroeger 7 meter lang

Onderzoekers van de Universiteit van Haarlem hebben bewijs gevonden dat de tekkel vroeger minstens 7 meter lang moet zijn geweest. De historisch biologen hebben uitgerekend dat er zelfs uitschieters geweest moeten zijn onder bepaalde exotische subrassen. Zo heeft de wilde bostekkel een lengte bereikt van ruim 10 meter. Hoe kan het dan zijn dat de teckel vandaag de dag zoveel korter is dan zijn voorouders?

De onderzoekers vermoeden dat het ontzettend onhandig moet zijn geweest om een hond van 7 meter te zijn. Zo is het paren een logistieke nachtmerrie en ben je met die lengte natuurlijk een bijzonder gemakkelijke prooi voor roofdieren. Het zal niet anders kunnen dat een nietsvermoedende sabeltandtijger op een goede dag per ongeluk over een oertekkel is gestruikeld. En dan gaat het natuurlijk snel met dat survival of the fittest. Waarschijnlijk hebben alleen de kortere tekkels die periode overleefd en is dat de reden waarom we nu geen teckels meer van langer dan een meter zien.

En gelukkig maar, het zou niet fijn zijn als gelijk de hele straat afgesloten is als de buurman zijn tekkel uit moet laten..

Overigens zijn diezelfde onderzoekers er ook van overtuigd dat er nog ergens een sabeltandtekkel rond moet lopen. Wie weet.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *