The Handmaids Tale – Seizoen 3. Is het wat?

Sja, the Handmaids Tale… in het begin vond ik dit echt briljant: een totaal doorgeslagen wereld waar onder een mantel van religieuze gekte vrouwen nog erger dan vee worden behandeld. Zeker in het boek kan je een knoop in je buik krijgen van de verknipte wereld die geschetst wordt, waarschijnlijk omdat het ergens een angstaanjagend plausibel concept is. Maar ergens vind ik dat deze serie gewoon had moeten stoppen op zijn hoogtepunt: seizoen 1. Na seizoen 2 had ik eigenlijk al beter moeten weten, maar toch heb ik gisteren eindelijk de laatste aflevering van seizoen 3 gezien. Is dat wat?

Is seizoen 3 van The Handmaids Tale beter dan de eerdere?
Nou nee, niet bepaald. Het is eigenlijk vooral meer van hetzelfde: 65% van de tijd zit er een mevrouw heel moeilijk in de camera te kijken, 10% van de tijd gebeurt er iets vets en de overige 25% verklappen ze precies wat eraan zit te komen. Niet super spannend eerlijk gezegd, en een beetje langdradig allemaal als je het mij vraagt…

Waarom kijk je er dan naar?
Eigenlijk vooral omdat ik steeds maar blijf hopen dat het plotseling toch weer ├╝berbriljant wordt, en ook omdat ik met mezelf heb afgesproken dat ik zoveel mogelijk dingen af ga maken waar ik aan begin. Na het zien van dit seizoen (en eerder La Casa Del Papel) begin ik daar bij series in elk geval toch wel op terug te komen. Want dit is stiekem toch gewoon wat zonde van je tijd. Niet dat het zo slecht is hoor, maar het is gewoon te matig voor de tijd die je eraan kwijt bent.

Hoeveel tijd ben je eraan kwijt?
Het zijn weer eens 13 afleveringen van maximaal een uur, dus ik denk dat het hele feestje zo’n 10 of 11 uur duurt. In die tijd kan je bijvoorbeeld ook een nieuwe taal leren. Ik heb naar een moeilijk kijkende mevrouw gekeken. Jammer.

Tijd-kwaliteitverhouding
Om precies die reden dus gewoon een zeer matige 3,5. Ik ben wel een beetje klaar met dit uitgerekte verhaal. Het boek was te gek, maar dat was na aflevering 4 al door het eerste seizoen ingehaald. Sindsdien gaat het bergafwaarts en is het gewoon een middelmatige sleur waar je toch echt wel betere dingen voor je tijd van kan kopen.

Kan je het aanraden?
Nee.

Wat zal je bijblijven na het kijken van seizoen 3 van The Handmaids Tale?
Eerlijk gezegd nog wel het meeste dat zoekmenu van de Videoland-app. Mijn god wat ben ik geschrokken van de enorme hoeveelheid crap en bagger die ik daarin zag staan zeg! Is dit serieus waar Nederlandse mensen graag naar kijken? Dan is het toch wel erg gesteld met ons volkje zeg… Dan snap ik bepaalde opvattingen van die Gilead-gekkies ineens toch wel hoor!

En nu?
Nu door naar een volgende hobby. Under his eye!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *