The Touryst op de Switch. Is het wat?

Het is niet de eerste keer dat ik positief verrast ben over het aanbod van kleinere spellen op de Nintendo Switch. Zo was ik eerder al blij over het prachtige (maar moeilijke) Hollow Knight, heb ik best wat uurtjes gestoken in het verslavende Pic-a-Pix en ben ik compleet in vervoering geraakt in de mooie wereld van Steamworld Quest. Nu voeg ik graag een nieuw avontuur aan dit mooie lijstje toe, want met Touryst heb je weer wat mooie Switch uurtjes voor de boeg hoor!

Touryst, wat is het?

Touryst is een spelletje waarin je een toerist speelt, maar dan in een vrolijke pixel-miniwereld die ergens nog wel het meeste doet denken aan het episch goede Link’s Awakening. In het spel ga je op bezoek op wat kleine toeristische eilandjes, zoals Ybiza of Fyji, en daar doe je allemaal toeristachtige dingen, zoals foto’s maken, surfen, drones vliegen of sporten. Het klinkt allemaal misschien wat suf, maar het is allemaal hartstikke lollig om te doen.

Wat maakt het zo goed?

Het mooie van The Touryst is vooral de heerlijke setting en de prachtige animaties. Het is onwijs knap gemaakt en loopt allemaal ontzettend vloeiend op de Switch. Daarbij ben je gewoon de hele tijd nieuwsgierig wat er nog meer in dit lollige spelletje zit, en is het mysterie van die gekke tempels en geweldloze boss-puzzels boeiend genoeg om je snel door het spel heen te werken.

Ben je er veel tijd aan kwijt?

En snel ben je er zeker doorheen, want voor je het weet zie je de aftiteling alweer. Het zal je in totaal denk ik een uurtje of 7 tot 10 kosten, en voor een spel is dat tegenwoordig eigenlijk helemaal niet zo veel. Persoonlijk vind ik dat eerder een voordeel dan een nadeel, maar iets meer content had ik helemaal niet erg gevonden. Neemt niet weg dat er voldoende materiaal in zit voor een paar lekker ontspannen avondjes.

Tijd-kwaliteitverhouding

Het is mooi gemaakt en kost niet veel tijd, dus in die zin zit het wel goed met de tijd-kwaliteitverhouding. Ik moet er alleen wel eerlijk bij zeggen dat het verhaal of de gameplay verder ook nooit echt heel erg boven zichzelf uitstijgt. Wat dat betreft is het leuk vermaak, maar ook weer geen verplichte kost hoor. In vergelijking tot wat je nog meer met je tijd kan doen scoort dit spel denk ik niet hoger dan een degelijke 6.

Kan je het aanraden?

Nou ja, niet per sé. Wel als je gewoon eens wat nieuws en laagdrempeligs op je Switch wilt draaien, maar als je dit spel mist, mis je ook weer niet zo veel in je leven hoor!

Wat me bij zal blijven na het spelen van The Touryst?

Oke, dat feestje starten op Ybiza was wel echt best wel vet om te doen hoor! Voor het eerst dat ik heb kunnen housen in een game 🙂

Enjoy en fijne vakantie!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *