Tutorial: hoe versier je een kerstboom?

Het versieren van een kerstboom kan een enorm stressvolle gebeurtenis zijn. Ballen die niet stuk mogen, pieken die maar net moeten passen, lampjes die niet in de knoop mogen. Soms heb je zoveel te doen dat je door de kerstboom het bos niet meer ziet. Hoe pak je zoiets enorm belangrijks aan? Speciaal voor jullie een handige tutorial.

Stap 0: bedenk of je er echt aan mee wilt doen

Je hoeft natuurlijk niet mee te doen met dit hele circus. Het is ook wel een beetje vreemd wat we doen, dus we snappen het best als je daar helemaal geen zin in hebt. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Stap 1: hoe koop ik een kerstboom?

Bedenk de plek waar je bebossing wilt. Ga naar de winkel, koop een boom en sjouw hem naar huis. Vervolgens leg je de boom op de plek die je in gedachte had.

Stap 2: hoe hang ik lampjes in de boom?

Kijk waar nog geen lampjes hangen en hang daar dan lampjes. Zorg dat alles een beetje rondom hangt. Voor een leuk effect steek je ook nog de stekker in het stopcontact. Soms gaan de lampjes dan licht geven.

Stap 3: hoe werken kerstballen?

Om kerstballen tegen zwaartekracht te beschermen zitten er haakjes aan. Daarmee kan je ze aan een tak hangen.

Stap 4: waar laat ik mijn Jezus?

Mocht je nog een Jezus over hebben zonder haakje kan je die het beste in een kribbe of een luciferdoosje gooien zodat je hem niet kwijtraakt. Als je geen doosje hebt, kan je Jezus ook altijd in je hart bewaren. Dat schijnt ook te kunnen.

Stap 5: extra opties

– Door een piek bovenop je boom te gooien kan je hem nét een beetje langer maken. Dat vinden mensen imposant.
– Met slingers kan je kale plekken in je boom verbloemen
– Met onzinnige accessoires als een treintje of een kerststal lijkt het alsof je echt je best hebt gedaan.

Na een paar weken kan je je boom dan weer aftuigen en in de fik steken. Voordat je dat doet moet je hem even ondersteboven uitschudden boven een grote vuilniszak. Volgend jaar kan je die dan weer opzoeken en dan begint dat hele kerstfeest weer opnieuw. Dat hele gedoe staat allemaal symbool voor onze gezellige cirkel van het leven of zo.

Geen idee waarom we het precies doen, maar leuk is het wel.

Fijne kerst!

You May Also Like