Uit welke kast kan je het beste komen?

Uit de kast komen is voor veel mensen een grote gebeurtenis. Het is daarom belangrijk om dit moment goed voor te bereiden. Dat begint natuurlijk bij het uitkiezen van goed materiaal. Uit de ene kast kom je namelijk lang niet zo gemakkelijk als de andere. Om dit proces voor iedereen een stuk makkelijker te maken heb ik deze handige gebruikersgids opgesteld. Zo kom ook jij straks uit dé kast die bij je past!

 

Kasten waar je niet zo gemakkelijk uitkomt

Een TV-meubel: het lijkt misschien een goed idee omdat je gelijk midden in de woonkamer staat als je eruit komt, maar vergis je niet. Een TV-meubel is namelijk krap, heel erg krap. Bovendien loop je het risico op een electrische schok als je te veel aan de stekkers gaat sjorren om het jezelf een beetje comfortabel te maken. Beter sla je het TV-meubel even over.

 

Een ladekast: het probleem met de ladekast is dat je best in een la kunt kruipen, maar zonder hulp is het verdomd moeilijk om de la ook weer dicht te krijgen. Het gevolg is dat je er dan gewoon een beetje gek uitziet terwijl je daar in die la ligt. Daarbij loop je ook nog eens het risico om met kast en al om te donderen als je in de bovenste la probeert te kruipen. Daar gaat je moment.

 

De boekenkast: meestal is dit simpelweg onmogelijk omdat deze kast vol staat met leesvoer, maar zelfs als je een vrije plank ziet pas je daar waarschijnlijk niet helemaal in. Je zult de kast dus eerst een stuk van de muur af moeten schuiven om vervolgens door het vrijgekomen gat heen te kruipen. Uiteindelijk sleur je jezelf dus onvermijdelijk met je handen over de vloer. Erg indrukwekkend ziet dat er natuurlijk niet uit.

 

Kasten waar je met enige oefening wel uitkomt

Een dressoir: al beter dan de boekenkast, maar nog steeds niet bijzonder handig is het dressoir. Als je er eenmaal in zit moet je eigenlijk zo min mogelijk bewegen omdat je glazen en servies anders een onwijze herrie maken. Hier kan je met wat training echter wel snel beter in worden. Je moet je alleen sterk afvragen of je dat wilt.

 

Een archiefkast: toegegeven, het is een hele robuuste kast die vaak een indrukwekkend geluid maakt als je hem opent, maar vaak blijven die metalen schuifdeuren ergens achter hangen, zoals een dossier of een sorteerbakje. Als je de kans op gevloek, gerammel en gesjor zo klein mogelijk wilt houden kijk je beter nog even verder.

 

Kasten waar je goed uit komt

Een kledingkast: de klerenkast is natuurlijk een echte klassieker! En niet voor niets, want door de eeuwen heen zijn er namelijk al honderdduizenden mensen met goede tevredenheid uit deze kast gekomen. En dat is niet zo vreemd, vanwege het rechtopstaande ontwerp en het zachte interieur. Als je uit deze kast komt weet je eigenlijk wel zeker dat het goed komt.

 

Een inloopkast: deze kast is natuurlijk speciaal gemaakt voor dit moment. Zonder ook maar enige moeite te doen stap je in en uit deze kast. En er weer in. En er weer uit. Het wordt je hier zo gemakkelijk gemaakt dat het haast niet meer bijzonder is. Is dat werkelijk wat je wilt?

 

En daar komt ie, de nummer 1, de kast der kasten, without further gedoe:

 

De beste kast om uit te komen

De PAX!  Deze legende mag natuurlijk absoluut niet ontbreken uit deze lijst. Je kunt deze briljante kast van de IKEA namelijk volledig naar eigen smaak inrichten en ontwerpen, waardoor je er alles aan kunt doen om dit moment voor jou zo plezierig mogelijk te maken. Zo kun je één groot kastgedeelte inrichten met weide openslaande deuren en de binnenkant bekleden met een leuke stof en veel fijne kussentjes. De PAX is daarmee de ideale kast voor iedereen die graag eens uit de kast wil komen. Het enige nadeel is alleen dat ie misschien iets té fijn is vanwege de grote comfort zone. Voor je het weet blijf je onnodig lang in de kast.

Succes met kiezen en fijne Pride allemaal!

note: deze post bevat affiliatelinks, dus mocht je een nieuwe kast zoeken om uit te komen (of iets anders willen kopen) zou je me een plezier doen als je dat via deze linkjes doet 😉 Stuk voor stuk aanraders!

You May Also Like