Valentijnsdag zonder grote incidenten verlopen

In heel Nederland waren gisteren veel mensen op de been om de traditionele Valentijnsdag te vieren. Dit deden zij veelal door in stelvorm uit eten te gaan of ergens op een afgelegen plek te gaan zoenen. Hoewel er naar verwachting misschien wel honderdduizenden mensen verliefd de straat op zijn gegaan, is de nacht volgens politie en veiligheidsdiensten toch overwegend rustig en zonder grote incidenten verlopen. Dat is natuurlijke wel eens anders geweest.

Rond 0:00 uur was Valentijnsdag afgelopen, waarna de verliefde mensen langzaam afdropen. Dit ging heel gemoedelijk en zonder noemenswaardige vechtpartijtjes. Een woordvoerder sprak van een “uitstekende sfeer”. Volgens hem liep iedereen met een verliefde glimlach rond. Op wat duwen en trekken hier en daar bleven incidenten verder uit. “Dat hoort er gewoon bij”.

In de hoofdstad hield de politie 20 mensen aan en moesten ambulances in totaal 107 keer uitrukken, vooral om alcoholgerelateerde meldingen. Wel waren er dit jaar opvallend veel aanhoudingen voor wildplassen tijdens deze Valentijnsdag. Met 277 meldingen lag dit aantal aanzienlijk hoger dan op voorgaande jaren.

Desalniettemin was Valentijnsdag een groot succes.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *