Veel ophef rond verfilming Frogger

De eerste reviews om de verfilming van het klassieke computerspelletje Frogger liegen er niet om. “Smakeloos”, “wanstaltig”, “verschrikkelijk” en “ontzettend zielig” zijn nog maar een greep uit de superlatieven die gebruikt worden om de afkeer tegen deze film uit te drukken. Het onbegrip lijkt eindeloos, maar waar komt al deze ophef precies vandaan?

Waarschijnlijk heeft dit te maken dat het concept van de film niet echt in deze tijdgeest past. Alleen al in de openingsscène worden er niet minder dan 47 kikkers overreden terwijl deze een drukke snelweg proberen over te steken. Dit zijn nog maar de eerste kikkers die in de ruim twee uur durende film het loodje leggen op diverse snelwegen, binnenwegen en rotondes. Kosten noch kikkers blijven hierin bespaard.

De producent begrijpt niks van de ophef en vind het jammer dat de commotie om al die dode kikkers zo afleiden van waar het allemaal √©cht om gaat. De filosofische vraag “haalt ie het wel?” staat volgens hem symbool voor het leven en verdient het om als bloedrode draad op het witte doek vereeuwigd te worden voor ons nageslacht.

Justitie denkt daar gelukkig heel anders over en heeft de producent ernstige dierenmishandeling ten laste gelegd wegens het opzettelijk platrijden van 1527 kikkers. Voorlopig zal dit dus de laatste film zijn uit wat eigenlijk een trilogie met Netflix-spinoff had moeten worden.

Gelukkig maar.

You May Also Like