Vieren wij vandaag het begin van de Gourmetselarij?

Elk jaar rond deze tijd worden er over de hele wereld duizenden gourmetstelletjes op tafel gezet. Hiermee eren wij massaal Gourmet, god van mislukte omeletjes en kleine stukjes vlees. Overal worden offers gebracht in de vorm van brandwonden en jengelende kinderen. Het is een bijzonder feest, maar dit doen wij gelukkig niet voor niets.

Het vereren van de god Gourmet is namelijk maar een klein aspect van iets groters: de Gourmetselarij. In deze levensbeschouwing draait alles namelijk om het opdelen van ons bestaan op aarde in kleine, behapbare stukjes. Grote wereldproblemen zoals armoede en hongersnood vatten Gourmetselaars heel pakkend samen in de kern: het eindeloos wachten op dat eerste hapje, en daarmee de dankbaarheid voor het voorrecht om dit te mogen eten. Gourmetselaars zien de mens en de wereld een beetje zoals LEGO: we zijn allemaal kleine stukjes, maar samen in staat om de mooiste werelden te bouwen. En daar kan ik mij helemaal in vinden!

Net zoals haar idealen, begint de Gourmetselarij klein, maar deze stroming groeit snel in populariteit. Als dit zo doorgaat zit naar verwachting in 2042 iedereen 24 uur per dag achter een Gourmetstel te filosoferen.

Ik heb er in elk geval al zin in!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *