Vieren ze in Game of Thrones ook Driekoningen?

In Game of Thrones stikt het van de koningen. Iedereen met ook maar een klein beetje leger of ambitie kan zich daar tot koning kronen. Op het hoogtepunt zijn er maar liefst een stuk of zeventien koningen in het spel, dus je zou denken dat ze ook helemaal los gaan op Driekoningen. Maar is dat wel zo? En kunnen ze daar in Westeros ├╝berhaupt wel een feestje vieren?

Nou, dat valt dus vies tegen. Al die gedeelde passie en interesse in het koningschap lijkt namelijk vooral tot spanningen en frictie te leiden. Je zou denken dat al die koningen de feestdag aan zouden grijpen om samen te komen en gezellig ervaringen en best practises uit te wisselen, maar helaas. Het koningschap blijkt een uiterst competitieve beroepsgroep waarin iedereen elkaar eerder dwars lijkt te zitten dan vooruit helpt. En dat is zonde.

En niet te vergeten jammer voor het volk, want Westeros had zo gezellig kunnen zijn. Met een beetje goede wil was het daar namelijk elke dag Koningsdag. Dan kon de internationale gemeenschap Driekoningen aangrijpen om eens helemaal compleet de bloemetjes buiten te zetten. Maar helaas, op dat gebied pakken de politieke betrekkingen pakken dus niet zo goed uit voor de bevolking. En die had het al niet zo gemakkelijk.

Ach ja, misschien komt dat nog aan het einde als er even geen borstjes zijn. Daar gaat het steeds mis.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *