Volgende week is het Minderboekenweek in Nederland!

Volgens de tech-giganten Apple, Google en Samsung worden er nog steeds veel te veel boeken gelezen door de Nederlandse kinderen. Volgens hen is dit medium hopeloos verouderd en hindert het onze kinderen en onze samenleving in hun creatieve en economische groei.

Om daar iets aan te veranderen hebben de techgiganten zich nu gebundeld in een stichting genaamd “Stichting Welbevinden van het Moderne Kind”. Als eerste actiepunt staat volgende week de allereerste Minderboekenweek op de agenda.

Tijdens deze week wordt op alle scholen aandacht besteedt aan de ouderwetse werking van boeken en ander schriftelijk gedrukt mediaal materiaal. Dit jaar is het thema “Een boek kan geeneens filmpjes afspelen”. Volgens een woordvoerder van Apple moet deze themaweek de ogen openen van de Nederlandse jeugd en zorgen voor het permanente einde van het gedrukte boek. Om dit streven kracht bij te staan is het Minderboekenweekgeschenk dit jaar een Apple iPad.

De stichting heeft de factuur gestuurd naar het Nederlands ministerie van onderwijs. De eerste betalingsherinnering is inmiddels een feit, volgende week wordt het bedrag van 2,3 miljard verhoogd met 3,50 administratiekosten.

Volgende week: Tinderboekenweek
Daarna: Vlinderboekenweek

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *