Voorzichtig sporten

Het is echt bizar joh, maar ik voel me dus nog steeds prima! Sterker nog: die tintelingen zijn op dit moment gewoon bijna weg, tot een punt dat ik me bijna zorgen begon te maken of ik die pillen niet per ongeluk vergeten was. Vet relaxed! Maar nee hoor, ik ben alleen wat vaker moe en mijn keel is wat gaar (iedereen in huis loopt tegen griep aan dus dat kan ook niet anders). Dus ondanks dat ik elke ochtend en avond een handje chemopillen naar binnen werk vallen de fysieke klachten me op dit moment alleszins mee! Daarmee heb ik weer een soort interbellum in mijn lijf, en daar moet je gebruik van maken zolang het duurt!

Zo heb ik bijvoorbeeld geregeld dat ik volgende week weer een bezoekje aan mijn werk op Schiphol kan gaan brengen. Ik had dan een afspraak om te videobellen met de bedrijfsarts, maar aangezien ik in deze staat volgens mij best wel die kant op kan lijkt dit me een mooie gelegenheid om wat bliksembezoekjes op locatie aan elkaar te rijgen. Ik wil immers echt niet te veel afdwalen van mijn nieuwe afdeling! Gelukkig zijn ze mij nog lang niet vergeten hoor, want ik kreeg weer een superattent bosje bloemen met een grote volgeschreven verjaardagskaart voor mijn verjaardag thuisbezorgd. Wat een fijne mensen toch allemaal daar! Dinsdag kom ik jullie even live bedanken hoor. Ik kijk er echt naar uit om jullie weer te zien!

En een ander voordeel van deze periode is dat ik nu ook energie en adem heb om voorzichtig wat te gaan sporten. Nu stelt dat nog niet heel veel voor hoor, maar ik heb lang geleden ooit de luxe aangeschaft van een eigen roeimachine in huis. Topding, en superpraktisch! Daar heb ik om te beginnen gewoon even rustig zo’n interval training van een kwartiertje op gedaan, puur om te kijken hoe mijn adem daarop reageert (toen ik op de dag van het infuus zo’n dichtgeknepen keel gevoel kreeg vond ik dat namelijk niet voor herhaling vatbaar, dus beter maar even voorzichtig doen wat dat betreft).

Maar gelukkig ging het prima! Ik voelde mijn ademhaling wel even overdreven werken, maar het voelde vooral gewoon lekker om me weer even in te spannen en een laagje zweet op mijn hoofd te hebben. Dus daar ga ik rustig mee door, naast elke dag even de deur uit voor een wandelingetje. Zo blijf ik toch een beetje in beweging.

Dus dat! Nu ga ik weer naar mijn boodschappentasje voor een lekker handje vol pillen… gek toch hoe dat ook went hoor.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *