Vraagtekens bij effectiviteit oriënterend kennismakingsgevecht

Nu het langzaam weer moeilijker gaat worden om een baan te vinden, zijn HR-afdelingen naarstig op zoek naar nieuwe manieren om de juiste kandidaat for the job te vinden. De laatste tijd zien we dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om het sollicitatieproces te starten met een oriënterend kennismakingsgevecht. Maar is die methode wel zo effectief als wordt gedacht?

In de praktijk gaat het er namelijk vaak heftig aan toe. Zichtbaar gespannen sollicitanten nemen plaats in de ring, om het daar met blote vuisten op te nemen tegen de potentiële nieuwe manager en een recruiter van HR. Meestal gaat de kandidaat hier keihard onderuit, omdat 2 tegen 1 natuurlijk een compleet oneerlijke kennismaking is. Op zich is dat alleen niet zo heel erg, maar het feit dat de kandidaat hierdoor vaak niet in staat is om een eventueel tweede gesprek bij te wonen zet vraagtekens bij de effectiviteit van deze recruitmentmethode.

Daar komt nog eens bij dat de zorg op dit moment al heel erg overbelast is. Als er dan ook nog eens wekelijks tientallen sollicitanten bijkomen op de IC, komen we natuurlijk snel in de problemen. Om die reden heeft de overheid dan ook besloten om alle ingeplande kennismakingsgevechten tot nader orde te verbieden.

Dit tot groot ongenoegen van vele werkgevers, die vaak al maanden aan het trainen zijn voor de nieuwe reeks sollicitatiegevechten.

Het is even niet anders.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *