Vrolijk verder en bellen met de bedrijfsarts

Dit weekend was het dus even pauze, maar vanmorgen gingen we in volle vaart weer door hoor! En nu zit bestraling 4 van de 5 er dus ook weer op. 80% van het voorgerecht is binnen! Ook wel 0,8 genoemd, vier-vijfde deel, of 8 tiende…. maar hoe je het ook bekijkt: morgen is de laatste sessie en dan zijn alle bestralingen achter de rug. Vet relaxed!

Ben ik dan klaar? Nee helaas, was het maar zo’n feest! Nog lang niet, en zelfs de bestralingen moeten fysiek gezien gek genoeg nog in alle ernst gaan beginnen. Eventuele bijwerkingen komen namelijk pas in de aankomende twee weken, dus ik ben ontzettend benieuwd wat het lot op dat gebied voor mij in petto heeft. Dit kan weer van alles zijn: van “valt reuze mee en voel je bijna niets van” tot “enorme pijn met morfine”. Als het aan mij ligt kies ik voor die eerste optie, maar we gaan vanzelf zien hoe dit kwartje valt. Even duimen dus!

Vooralsnog voel ik er niet veel storends van. Goed, ik ben bij vlagen erg moe, het borrelt flink in mijn buik, soms is het daar gevoeliger dan anders en ik moet wat vaker naar de WC, maar als dat alles is ben ik hartstikke tevreden hoor.

En verder heb ik net een afspraak gehad met de praktijkondersteuner van de bedrijfsarts (Arbo-dienst). Gelukkig hoefde ik er niet naartoe en kon ik eenvoudig met haar videobellen. En dat was gewoon een prettig gesprek, niet anders dan het verhaal dat ik inmiddels al honderd keer aan iedereen heb verteld 😉 Over zes weken heb ik weer een gesprek, maar dan met de bedrijfsarts zelf. By default is dat weer videobellen, maar mocht ik het aankunnen, dan kan het ook op kantoor. Wie weet kan ik dan een bezoekje met collega’s combineren, want dat lijkt me wel heel leuk natuurlijk!

En dat was eigenlijk al het nieuws voor vandaag uit huize Rein. Morgenochtend is de laatste bestraling, en wat ik zelf eigenlijk spannender vind: morgen krijgt ook mijn oudste zoontje Willem (9) een beugel. Die gaan we er even goed doorheen helpen morgen.

Fijne avond straks en tot later!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *