Waar blijven de kaboutertjes die de afwas zouden komen doen?

Het is een grove misvatting dat je vuile vaat schoon wordt als kaboutertjes de afwas voor je komen doen. Dit kunnen ze namelijk helemaal niet. Zodra die kaboutertjes je afwas zien gaan ze gelijk helemaal door het lint en beginnen ze woest enthousiast aan al je smerige pannen, borden en bestek te likken.

In plaats van dat ze daarmee de boel lekker schoonmaken, smeren ze alles uit en verplaatsen ze het vuil alleen maar een beetje heen en weer over je vaat. Daar wordt het allemaal niet beter op. Sterker nog, in plaats van dat het schoon wordt zit er nu naast etensresten ook allemaal kabouterspuug op je vaat. Dat is nou precies waarom het altijd zo begint te stinken als je een paar dagen de afwas niet doet.

Eigenlijk zijn het maar hele smerige ventjes, die kaboutertjes. En denk maar niet dat tuinkabouters of boskabouters het hier wat beter doen hoor, want die likken dus ook mooi allemaal modder en tuinafval mee naar binnen met hun wilde gekwijl.

Bah. Beter neem je gewoon een vaatwasser.

Deze vraag is met grote hulde en dank aan Nel en Natasja, twee van de onderzoekende koormeisjes van Marjan. Ontzettend bedankt, laat ze vooral blijven komen!

You May Also Like