Waar kan ik ergens een komkommer kopen?

De meeste huishoudens in Nederland zijn in het bezit van één of meer komkommers. Op zich is dat niet zo gek, gezien de brede functionaliteit van dit product. Mocht je zelf overwegen om binnenkort een komkommer aan te schaffen, is het aan te raden om je eerst even kort te verdiepen in de markt. Er zijn hier namelijk verschillende aanbieders actief. Waar moet je op letten?

Gelukkig zit het in Nederland over het algemeen wel snor met de aanbieders van komkommers. De kwaliteitsstandaard is hoog en ook de prijsverschillen zijn meestal wel te overzien. Er zijn wel periodes dat de komkommers wat slapper zijn dan je gewend bent, maar dit is meestal niet aan een specifieke aanbieder toe te wijzen. Voor een goede komkommer kun je kiezen tussen de speciaalzaak of een algemene breedhandelaar. Enkele betrouwbare zijn natuurlijk zogenaamde supermarkten als de DEKA, Dirk of de Albert Heijn (slechts 95 cent, absurd!).

Bij een speciaalzaak moet je vooral denken aan een winkel als de groenteboer. Vooralsnog bestaat er geen winkel die zich exclusief gespecialiseerd heeft op de verkoop van komkommers, maar dit is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. Gezien de onverminderde populariteit verwacht ik dat de eerste Popup Komkommerstore binnen een jaar of twee de deuren zal openen.

Tenslotte nog een belangrijk punt van aandacht. Wees je ervan bewust dat er meestal geen fabrieksgarantie gegeven wordt op je komkommer. Let dus goed op productiefouten zodra je er eentje af wilt rekenen bij de kassa. Als je daar pas thuis achter komt is het mooi te laat.

Mocht je liever zelf een keer een komkommer in elkaar knutselen, dan kan ik je deze mooie Komkommer Patio Snacker aanraden. Het kost een paar maanden, maar dan heb je ook wat:

 

You May Also Like