Waar kan je tegenwoordig nog aan de bak als hobbit?

Hobbits hebben het zwaar op de arbeidsmarkt. Eind vorige eeuw was er even een opleving in de vraag naar professionele hobbits, maar sindsdien is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan voor deze beroepsgroep. Hoe kan dit?

Analisten wijzen deze trend voor een belangrijk deel toe aan de geringe toegevoegde waarde van hobbits voor het primaire arbeidsproces. In welke branche je ook werkt, kleine mannetjes met behaarde voeten lopen eigenlijk alleen maar heel erg in de weg. En zelfs waar ze wel goed hobbits kunnen gebruiken, zijn werkgevers ze toch eigenlijk liever kwijt dan rijk. Hobbits worden namelijk ontzettend oud en voor je het weet zit je met een stel perperdure pijprokers opgescheept waar je van z’n levensdagen niet meer afkomt. Om nog maar te zwijgen over de stijgende zorgkosten en pensioenvoorziening.

Ook zijn alle HBO-instellingen inmiddels gestopt met het aanbieden van de ooit zo populaire opleiding Hobbit, Recht & Management. Deze HRM-professionals zullen op zoek moeten naar andere kwaliteiten om zich mee te kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. De ontwikkelingen hebben tot gevolg dat de meeste hobbits hun achtergrond tegenwoordig verzwijgen tijdens het sollicitatieproces. Hierdoor komen nieuwe collega’s er soms pas na weken achter dat ze eigenlijk met een hobbit zitten te lunchen.

De enige plek waar je tegenwoordig nog werkelijk tot je recht komt als hobbit is in een hooggeplaatste raad van commissarissen. Hier zitten vaak meer behaarde mannetjes van hoge leeftijd ellenlang te discussiƫren over de toekomst en het verleden terwijl ze gulzig aan een pijp trekken. Maar voordat het zover is zullen er dan wel eerst meer hobbits in de top van het bedrijfsleven moeten komen.

Vooralsnog lijkt dat helaas meer op een sprookje.

You May Also Like